Det er forbikjøring forbudt på rv. 35 fra Werpsletta til Knivedalen, men så skiltet Statens vegvesen opphør av forbikjøringsforbudet i 50 sonen rett før krysset i Knivedalen.  Dette virker merkelig, sier senioringeniør Erling Rustad i Statens vegvesen avdeling Buskerud.   (Foto: Thormod R. Hansen, bygdeposten.no/ANB)
Det er forbikjøring forbudt på rv. 35 fra Werpsletta til Knivedalen, men så skiltet Statens vegvesen opphør av forbikjøringsforbudet i 50 sonen rett før krysset i Knivedalen. Dette virker merkelig, sier senioringeniør Erling Rustad i Statens vegvesen avdeling Buskerud. (Foto: Thormod R. Hansen, bygdeposten.no/ANB)

Vegvesenet snudde - og flyttet skiltet

Opphevet forbikjøringsforbud midt blant trafikkøyene.

1. juni skrev Bygdeposten om en noe underlig skilting på rv. 35 i Knivedalen i Øvre Eiker.

Bakgrunnen for dette var at det var satt opp skilt med oppheving av forbikjøringsforbud rett ved et kryss i Knivedalen, midt blant trafikkøyene på stedet.

Bygdepostenspurte vegvesenet om det kunne stemme at dette var riktig skiltet.

- Jeg vet ikke akkurat hvordan det er skiltet her, men slik det beskrives virker dette noe merkelig, svarte senioringeniør Erling Rustad i Statens vegvesen, avdeling Buskerud.

Han lovet at han skulle sjekke dette ut nærmere - og nå er skiltene flyttet.

Del med dine Facebook-venner

Feil i skiltplanen

- Etter at jeg ble gjort oppmerksom på saken, har jeg sett at det har vært en feil i skiltplanen. For dette var en dårlig løsning, sier Rustad.

Han forteller at de derfor har flyttet skiltene noe nordover, slik at skiltingen nå er riktig.

- Vi kunne opprettholdt forbikjøringsforbudet gjennom krysset, men på grunn av at det er en del stikkveier på begge sider av krysset har vi skiltet det slik, så folk enkelt kan kjøre til og fra eiendommene sine, sier Rustad.

Selv om forbikjøringsforbudet opphører før krysset, må likevel de kjørende forholde seg til varselslinjene som er merket i veien og selvfølgelig ikke kjøre forbi slik som den bilen vi skrev om tidligere.

Les flere bil- og motorsaker i Bygdepostens motormagasin her

LES OGSÅ: Her kjører han forbi på venstre side av trafikkøya