Statens vegvesen er ikke imponert over landbrukstrafikken og her ligger det an til flere kontroller framover. Foto: Statens vegvesen. 
Statens vegvesen er ikke imponert over landbrukstrafikken og her ligger det an til flere kontroller framover. Foto: Statens vegvesen. 

Vegvesenet etter bekymrings-meldinger: –Dette må bli bedre!

– Jordbrukerne bør ta seg selv i nakken.

Høst betyr travle tider i landbruket. Det er også årstiden da traktorer og andre landbruksmaskiner kommer ut både på jorder og veier.

Det siste går ikke alltid helt ukomplisert for seg, forteller fagleder Geir Thomas Finstad i Utekontroll Hedmark faggruppe.

– Det har vært flere grove tilfeller bare den siste uken der landbrukstrafikken har vært farlig for andre trafikanter.

– Det som går igjen er for brede landbruksmaskiner på vei, manglende lastsikring og farlig utstyr montert i front på traktoren, forteller Finstad.

Jo – dette er faktisk en traktor

Ta seg selv i nakken

Etter bekymringsmeldinger fra andre trafikanter, har hans avdeling gjennomført kontroller.

En traktorfører er anmeldt for manglende førerrett på traktor. Det er også gitt tre bruksforbud, på grunn farlig frontlasterutstyr montert, for dårlig lastsikring og for manglende merking.

Dessuten et gebyr for manglende vognkort, samt at ett kjennemerke var feil plassert på traktor.

– Jordbrukerne bør ta seg selv i nakken og ta trafikksikkerhet på alvor. Vi kommer til å følge opp i høst, for dette må bli bedre, sier Finstad.

Her setter han en vanvittig rekord – med traktor!