Var en ekte storselger – så ble den helt borte

Vi tester Nissan Qashqai – som bruktbil.

Nissan Qashqai, bilen med navnet som er vanskelig å både si og skrive, kom inn på bilmarkedet i 2007. Med et design som på ingen måte ropte: Se på meg – så kul jeg er.

Men: Qashaqi var tidlig ute og har i etterkant fått æren av å starte den store klassen av crossovere. Høyreiste biler med litt offroadfaktor, og noen ganger 4x4.

Bilen ble en kjempesuksess både globalt og i Norge. Langt over 2 millioner eksemplarer er til nå produsert – og bilen lever fortsatt i beste velgående. Her hjemme under sterkt press fra Nissans elbiler. Salget har gått fra strykende, til helt marginalt.

Det var særlig første generasjon av Nissans crossover som gjorde stor suksess her på berget. Det anonyme designet til tross – den kompakte og litt høyreiste familiebilen falt tydeligvis i smak hos svært mange.

Eier du en slik bil, eller en annen Nissan? Fortell oss om det her:

Nissan Qashqai gjorde ikke så mye ut av seg designmessig, men den var populær og solgte svært godt. Nå er den en typisk billigbil.
Nissan Qashqai gjorde ikke så mye ut av seg designmessig, men den var populær og solgte svært godt. Nå er den en typisk billigbil.

Nå har den blitt en billigbil

Det SUV-aktig utseendet til tross ble 90 prosent av alle bilene levert med forhjulsdrift her i Norge, men den kunne leveres med firehjulsdrift også.

Nå får du suksess bilen fra Nissan til 30.000 kroner. Da de første årsmodellene, men uten skremmende høy kilometerstand. Vi snakker pluss/minus 200.000 kilometer, men til den prisen må du regne med litt småfiks.

For rundt 60.000 får du en åtte-ti år gammel bil som har gått rundt 130.000 kilometer.

Bilen er kompakt, men byr på grei plass innvendig.
Bilen er kompakt, men byr på grei plass innvendig.

De dyreste koster rundt 120.000 kroner. For den prisen får man en pen, velholdt og godt utstyrt bil som ennå ikke har rundet 100.000 kilometer.

Mer koster ikke den gamle bestselgeren nå. Det har blitt en typisk billigbil.

Som alltid: Det er en del ting man må se opp for og være oppmerksom på før man kjøper den som brukt. Det er særlig én ting som har tatt "knekken" på en del av disse bilene.

Hva det er og mye annet får du vite ved å klikke på videoene til denne saken.

Vi takker Birger N Haug Outlet, Røyken for lån av Nissan Qashqai.

Les også: Se hvor billig du kan få denne Audien nå

Video: Se vår bruktbiltest av Qashqai under