Var drømmebil – nå får du den til 100.000 kroner

Men er det et smart kjøp? Brooms bilekspert svarer:

Andre generasjon av Audi A6 Allroad var en skikkelig drømmebil da den var ny. Prisen gjorde den uoppnåelig for en del – men nå er den langt mer overkommelig priset på bruktmarkedet. Hvis du finner 'riktig' bil, kan du gjøre et lite kupp. Illustrasjonsfoto
Andre generasjon av Audi A6 Allroad var en skikkelig drømmebil da den var ny. Prisen gjorde den uoppnåelig for en del – men nå er den langt mer overkommelig priset på bruktmarkedet. Hvis du finner "riktig" bil, kan du gjøre et lite kupp. Illustrasjonsfoto

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.S

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Jeg skal kjøpe ny bil til familien. Vi har nettopp fått barn nummer to – og trenger en bil med litt plass.

Vi bor ute på bygda. Vi vil ikke ha elbil, og ikke bruke så mye penger på bil. Vi tenker at budsjettet er på rundt 100.000 kroner.

Vi trenger god plass og firehjulsdrift. Naboen tipset meg om Audi A6 Allroad. Og vi har kikket litt på disse. De ser egentlig perfekt ut, til vårt formål.

Men jeg har også hørt noen skrekkhistorier om A6 Allroad, og er litt redd for at vi skal ende opp med katta i sekken.

Hva er din mening om denne bilen? Bør vi kjøpe? Hilsen Nils og kona.

Heisann!

Jeg husker godt da andre generasjon av A6 Allroad ble lansert. Den første generasjonen var en kjempesuksess. Den var tidlig ute med å kombinere tradisjonell stasjonsvogn med høyere bakkeklaring og offroad-styling.

Audi var alene i klassen om å by på justerbart understell som ga ekstra bakkeklaring.

Hele konseptet var perfekt for norske kjøpere.

Det er et rikt utvalg av Audi A6 Allroad på bruktbilmarkedet. Dette kan være et veldig godt valg som familiebil.
Det er et rikt utvalg av Audi A6 Allroad på bruktbilmarkedet. Dette kan være et veldig godt valg som familiebil.

Men når du nevner skrekkhistorier, vil jeg tro at det dreier seg hovedsakelig om den første generasjonen av A6 Allroad. Det var nemlig en drømmebil som kunne gi eieren mareritt, på grunn av kostbare feil. Les mer om det.

Heldigvis ble kvaliteten veldig mye bedre da man lanserte generasjon to. Den kom på markedet i 2006, og Audi lærte tydeligvis av feilene med den første.

Derfor er driftssikkerheten blitt mange hakk bedre.

Mye bedre å kjøre

I tillegg er dette en langt mer moderne bil. Kjøreegenskapene er veldig bra, kvalitetsfølelsen holder seg godt fortsatt – og selv om den begynner å bli litt utdatert på innsiden, er det fortsatt en drømmebil for mange.

Her får du et romslig bagasjerom og en fullverdig familiebil. Den mest populære modellen var V6-diesel på 2,7-liter og 180 hk (er også tilgjengelig med 163, 190 og 211 hk). 3-liters dieselen er enda sterkere og byr på opptil 245 hk.

Du får den også med 3,2-liters V6- og 4,2-liters V8 bensinmotorer. Sistnevnte med hele 350 hk.

Unik mulighet til å få strøken Audi-versting

Designet på Audi A6 Allroad har holdt seg godt.
Designet på Audi A6 Allroad har holdt seg godt.

Utstyr

Disse bilene er det vi kaller utstyrs-sensitive. Det betyr at du bør forsøke å finne en som er godt utstyrt, med sportsseter i skinn, stor navigasjon, webasto, takluke, stor stereo og hengerfeste, for å nevne noe av det viktigste.

Svart-, grå- eller sølv lakk kombinert med svart skinn er helt klart de mest populære valgene med tanke på fargesammensetning.

Du sier du har et budsjett på rundt 100.000 kroner. Jeg ville nok forsøke å legge litt mer i potten, om jeg skulle ha en A6 Allroad.

50.000-60.000 kroner til gir deg tilgang på biler med betydelig lavere km-stand og mer "riktig" utstyr.

Audi Allroad: Under halv pris etter 49.900 kilometer

Alltid risiko

Du bør også forsøke å finne en utgave som leveres med enten bruktbilgaranti og tilstandsrapport/NAF-test. Da sover du bedre de første nettene med den nye bilen i garasjen.

Likevel bør du være forberedt på at det kan komme noen uforutsette kostnader. På en A6 Allroad er det en del ting som koster mye. Luftfjæringen, for eksempel.

Kort sagt: Det er er alltid risiko ved kjøp av bruktbil i denne prisklassen. Men særlig på en slik bil, tror jeg det kan være smart å styre unna de aller billigste.

Et pent eksemplar av andre generasjon A6 Allroad er fortsatt en drømmebil, spør du meg! Finner du en fin utgave, kan dere bli riktig fornøyde!

Lykke til!

Se brukt Audi A6 Allroad på Broommarked her

Se brukt Audi A6 Allroad på Finn her

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Fortell oss om bilen DU eier her:

Video: Vi har testet Audis elektriske SUV på vinterføre. Se hva vi synes i klippet under: