Vakte oppsikt – nå får du denne råbillig

Passat CC har blitt en ganske glemt bil på bruktmarkedet.

LEKKER: Passat CC fikk veldig mye skryt for designet da den ble lansert. Nå får du den for en rimelige penge på brukmarkedet.
LEKKER: Passat CC fikk veldig mye skryt for designet da den ble lansert. Nå får du den for en rimelige penge på brukmarkedet.

Volkswagen var tidlig ute da de lanserte sin Passat CC. Bilen ble vist første gang i 2008 og var en såkalt firedørs-coupe.

I essens en litt mer eksklusiv utgave av en vanlig Passat – med fallende taklinje og fire rammeløse dører. Mercedes hadde vært på markedet en stund med sin CLS. Passat CC fulgte samme oppskrift, men til en betydelig lavere pris.

Akkurat som CLS, fikk Passat CC mye skryt for designet. Den solgte også brukbart i Norge de første årene.

Fra 30.000 kroner

I skrivende stund er det 18 eksemplarer av første generasjon CC til salgs på bruktmarkedet her hjemme. Og nå begynner dette å bli en billig bil!

Den aller rimeligste har prisantydning på 30.000 kroner, men her må du også regne med umiddelbar påkoste. «Motorlampe lyser og den trekker dårlig» opplyser selger fra Tranby.

Går du derimot opp til rundt 50.000 kroner, er det mulig å få kurant bil. Kilometerstanden på de som ligger ute varierer mye. Noen har tydeligvis hatt mye langkjøring.

Slutt for CLS – etter 19 år

INNVENDIG: Det merkes at dette interiøret ikke ble designet helt nylig, men materialkvaliteten er god.
INNVENDIG: Det merkes at dette interiøret ikke ble designet helt nylig, men materialkvaliteten er god.

Interiør i to farger

Mest vanlig motorisering her er enten 1,8-liters bensinmotor på 160 hestekrefter, eller 2-liters diesel på 140. Sistnevnte er en ekte VW-klassiker som ble brukt i en rekke modeller.

Utstyrsnivået er generelt godt i disse bilene. De som kjøpte en CC var som regel ute etter en bil som skilte seg ut. Da var de også villige til å betale litt ekstra for fint utstyr.

Skinninteriør i to farger er heller ikke helt uvanlig I starten ble Passat CC forresten kun levert som fireseter. Det gjør naturligvis noe med de praktiske egenskapene.

Det trenger ikke å være dyrt å skille seg ut

TIDLIG: Volkswagen var tidlig ute med firedørscoupe da de lanserte sin Passat CC.
TIDLIG: Volkswagen var tidlig ute med firedørscoupe da de lanserte sin Passat CC.

Dette mener eierne

Dette er altså biler som begynner å få ganske mange år på hjulene. Tilstanden kan variere mye. Noen har vært eid av VW-entusiaster og blitt tatt svært godt vare på. Andre har hatt mange eiere og ikke veldig bra oppfølging etter hvert.

Biler med manglende servicehistorikk kan være risikokjøp. I verste fall kan det kjapt komme behov for reparasjoner som koster mer enn det bilen er verdt.

Da er det bedre å betale litt mer for en bil som har blitt tatt godt vare på. Komplett servicehistorikk er en stor fordel i så måte. Det samme er en fersk EU-kontroll.

I Brooms bilguide er det eierne selv som forteller hvordan det er å eie bilen. Her får Passat CC 6,8 av 10 mulige poeng. Et problem som flere nevner, er sinkslipp og rust. Så det kan være smart å sjekke dette litt grundig.

Klikk her for å lese testen vår av Passat CC

Video: Her tester vi VW Passat som bruktbil