– Uvisst av grunn har kona et svært anstrengt forhold til bilen

Derfor selger Stig sin super-sjeldne Volvo. Sett den før?

Sjalu kone er sterkt medvirkende årsak til at Stig selger sin Volvo sjeldenhet, denne ser du ikke hver dag!
Sjalu kone er sterkt medvirkende årsak til at Stig selger sin Volvo sjeldenhet, denne ser du ikke hver dag!

Det er ikke alle bilsalg som er like frivillige.

Stig fra Vear har lagt ut sin sjeldne Volvo 262 C på finn.no – og legger ikke skjul på at det kanskje ikke er heeelt hans idé å selge ...

Han innleder nemlig annonsen slik:

Sjalusi?

Volvo P1800 ES er nå solgt ... men kona vil også selge 262'en ... Så er dessverre dagen kommet da jeg har måttet gå til dette skrittet å avertere min sjeldne Volvo?

Uvisst av hvilken grunn (les. sjalusi?) har min kone et svært anstrengt forhold til denne bilen som nyter sine pensjonistdager i vår garasje, og opptar den plassen som yngre og mer funksjonelle konebiler burde kunne nyte en norsk vinter?

LES OGSÅ: Slipper denne unna konebil-stempelet?

Fraktet til Italia

Bilen det er snakk om er Volvo 262 C og du kjenner den kanskje igjen? Dette er bilen Broom dro på roadtrip til Italia med for to TV-sesonger siden, da vi tok den med "hjem" til Bertone-fabrikken. Denne bilen var nemlig i sin tid et svensk-italiensk samarbeidsprosjekt.

Bilene kom fra Volvo-fabrikken i Sverige. Så gikk ferden til Italia der legendariske Bertone monterte og satte sitt preg på den. Taket ble senket og kledt med vinyl og innredningen kledt med skinn. Dessuten fikk 262 C det meste av utstyrt som var mulig å få på en bil den gangen.

Broom på roadtrip gjennom Europa – se videoen her:

Svimlende sum

Rundt 6600 biler ble produsert. De aller fleste av disse havnet i USA, til Norge kom det angivelig bare seks eller syv eksemplarer mellom 1978 og 1981. Det hadde sin naturlige forklaring i prisen: Selgeren mener den lå på svimlende 162.000 kroner i 1978.

Og en ting skiller dette eksemplaret fra de aller fleste andre:

Klikk her for å se hele annonsen:

– Dette var imponerende

Denne 262 C er også utstyrt med stort skyvetak som skal være originalt fra Bertone, altså en ekstremt sjelden utgave av en allerede svært sjelden Volvo! Det skal kun være produsert noen få stk. av denne 262 C-utgaven (ca. fem stk., og de aller fleste vet neppe at den i det hele tatt ble laget?)

1978-modellen har rullet 145.000 kilometer på alle disse årene og prisantydningen er på 150.000 kroner. Ifølge selger fremstår den som meget godt holdt:

Teknisk er bilen EU-godkjent med følgende muntlig kommentar fra Biltilsynet: "hmmm dette var imponerende etter så mange år".

Volvo 262 Bertone coupe, en vakker Volvo-klassiker! (Foto: Volvo)
Volvo 262 Bertone coupe, en vakker Volvo-klassiker! (Foto: Volvo)

Les mer om 262 C – klikk her: