Unik luksusbil funnet på låve

”Skrothaugen” er trolig verdt over èn million kroner

AM  vrak på låve
AM vrak på låve

Har du som meg av og til lurt på hva som kan skjule seg i gamle låver og uthus som du kjører forbi ute på landet? Kan det stå noe spennende der inne – en gammel VW Boble, eller en så og si ubrukt Ford Anglia som bare har blitt stående etter at eieren ikke kan kjøre mer?

Eller tenker du at det helt sikkert ikke er noe interessant – sikkert bare gammel hesjestaur og gammel takstein og kanskje - i beste fall noe gammel traktorredskap som ingen riktig vet hva skal brukes til...

Du kan ta grundig feil

Tenker du det siste, så KAN du ta grundig feil. Det ble nylig erfart i Storbritannia hvor det på en gammel, dårlig låve ble funnet en Aston Martin. Ikke hvilken som helst, heller. Det som åpenbarte seg innenfor låveporten var ingen ringere enn en DB4 convertible.

Bilen er like sjelden som den er eksklusiv. Det ble produsert bare 70 eksemplarer av dette aristokratiske bilsmykket. Hvor mange som fortsatt finnes vites ikke.

Dette er Norges minst kjørte bruktbil:


AM-motor
AM-motor


To eiere

Bilen skal visstnok ha hatt bare to eiere, og den har ikke gått mer enn 96 000 km.

Aston Martin DB4 ble produsert mellom1958 og 1963, men den uvanlige cabrioleten ble kun produsert i to år, nemlig 1962-63. Det lekre karosseriet er designet av italienske Carrozzeria Touring, og motoren er en 3,7-liter rekkesekser med doble overliggende kamaksler.

På denne bilen skal visstnok motoren ha blitt byttet ut en gang på 70-tallet, med en annen fabrikkny motor.

Til salgs

Bilen selges som den står av det engelske auksjonsfirmaet Bonhams 21 mai. Er du interessert ,må du imidlertid regne med å bla opp et sted mellom 800 000 og 1,4 millioner kroner som er den antatte salgssummen.

I tillegg kommer norsk moms, og man må nok også regne med å bruke et betydelig beløp for å få satt den tilbake til sin fordums pakt.

Den gamle bortgjemte låven du vet om – kanskje bør du sjekke hva som finnes innenfor neste gang du kjører forbi?

Del med facebook venne dine

Les også: Han lever ut bildrømmen

AM-int
AM-int