Unik bilsamling selges

Ga seg ikke før han hadde over 200 Porscher – nå går de på auksjon.

Det er en helt unik bilsamling som nå skal auksjoneres hos engelske Anglia Car Auctions. En privatperson har bygget opp en samling på over 200 Porscher   det betyr rene julaften for entusiastene! (Foto: Anglia Car Auctions)
Det er en helt unik bilsamling som nå skal auksjoneres hos engelske Anglia Car Auctions. En privatperson har bygget opp en samling på over 200 Porscher det betyr rene julaften for entusiastene! (Foto: Anglia Car Auctions)

Private bilsamlinger finnes det mange av. Noen har fem-seks biler stående bak låven, biler som naturligvis skal settes i stand en dag, når man bare får tid ...

I andre enden: De som kanskje ikke har mer tid, men som har mye mer penger og som både kan lagre bilene sine innendørs og betale noen til å sette dem i stand og holde dem fine.

Formidabelt antall

Nå har det akkurat dukket opp en bilsamling i England som nok minner mest om det første – bortsett fra at antallet er formidabelt. Og ikke minst: At det er snakk om ett bestemt merke: Porsche.

En privat samler nordvest i England skal nemlig nå selge sin samling på over 200 Porscher. Det skjer via auksjonshuset Anglia Car Auctions og første runde med 30 biler går under hammeren lørdag 24. august.

Det mangler litt deler - og da særlig lykter - her og der, men alle eksemplarene i Porsche-samlingen skal være høyst restaurerbare.  (Foto: Anglia Car Auctions)
Det mangler litt deler - og da særlig lykter - her og der, men alle eksemplarene i Porsche-samlingen skal være høyst restaurerbare. (Foto: Anglia Car Auctions)

LES OGSÅ; Denne bilsamlingen ble funnet på et jorde

Selge bitvis

Å selge en så stor samling under ett er naturligvis ikke enkelt. Derfor skal Anglia Car Auctions ta det bitvis, og bruke ett år og flere auksjoner på jobben.

Svært mange av bilene har amerikanske spesifikasjoner. Det tyder på at eieren enten har importert dem fra USA, eller at han bodd der borte og tatt dem med seg på "flyttelasset". Uansett må det ha vært snakk om mye logistikk, transport – og utgifter.

Mercedes 300 SL: Dette er en av verdens mest verdifulle biler

Stor spennvidde

Spekulasjonene i entusiast-kretser går på at dette må være en forutseende samler – som sikret seg bilene da de nesten ikke var noe verdt.

Ut fra tilstanden på bilene kan det virke som om noen har vært lagret innendørs, mens andre sannsynligvis har stått ute på et jorde. Det er i alle fall stor spennvidde her – fra biler som virker tilsynelatende ganske strøkne ut, til eksemplarer som mangler deler eller ser temmelig medtatte ut.

Det er uklart hvordan bilene har vært lagret de siste tiårene, men sannsynligvis er det en blanding av innendørs og ute på et jorde.  (Foto: Anglia Car Auctions)
Det er uklart hvordan bilene har vært lagret de siste tiårene, men sannsynligvis er det en blanding av innendørs og ute på et jorde. (Foto: Anglia Car Auctions)

Rene julaften

En rekke Porsche-modeller er representert. Helt tilbake til 356 som det er flere av, også Speedster-utgaven.

912 og 914 er også her i stort antall. Og naturligvis er det mange 911-er.

For Porsche-entusiaster med sans for klassikere må dette framstå som rene julaften og det er ventet at flere av bilene vil oppnå svært gode priser.

LES OGSÅ: Porsche 911. Folke-sportsbil til 200 000,-

En eller annen gang på veien har noen forsynt seg med støtfanger og baklys, men lakken ser egentlig ikke så ille ut på dette eksemplaret, (Foto: Anglia Car Auctions)
En eller annen gang på veien har noen forsynt seg med støtfanger og baklys, men lakken ser egentlig ikke så ille ut på dette eksemplaret, (Foto: Anglia Car Auctions)

Jaguar E-Type: Verdens vakreste bil 50 år: