Dodge Chargeren 'General Lee' i 'Dukes of Hazzard' er velkjent, og kopiert av mange. Her kan du kjøpe den   og ytterligere syv kopier av bilene fra TV serien og filmen som en 'pakke deal'... (Foto: eBay)
Dodge Chargeren "General Lee" i "Dukes of Hazzard" er velkjent, og kopiert av mange. Her kan du kjøpe den og ytterligere syv kopier av bilene fra TV serien og filmen som en "pakke deal"... (Foto: eBay)

Unik bilsamling selges

Slå til på ”pakketilbud” på åtte av bilene fra ”Dukes of Hazzard”!

De aller fleste samlere vi kjenner til synes at samlingen – altså verbet – er vel så interessant som den komplette samlingen – substantivet – som de blir sittende med til slutt. Når alt er komplett går de gjerne lei, og ser seg om etter nye utfordringer.

Svært få er av typen som bare må ha alt, helst på én gang, og synes gleden er å eie og vedlikeholde den komplette samlingen i all fremtid.

Daisy Dukes Jeep CJ Golden Eagle skal ha overhalt original V8-motor,
  og for øvrig også være i god stand. Dette er biler som er i ferd med
  å bli populære i originalstand. (Foto: eBay)
Daisy Dukes Jeep CJ Golden Eagle skal ha overhalt original V8-motor, og for øvrig også være i god stand. Dette er biler som er i ferd med å bli populære i originalstand. (Foto: eBay)

Unikt pakketilbud

Det er litt trist – ikke minst for selgeren i denne eBay-auksjonen i Belleview, Florida, som nok må betegnes som litt av en optimist.

Les også: Er dette filmhistoriens mest utholdende stuntbil?

Forleden forsøkte han nemlig å selge en samling på hele åtte biler av svært forskjellig type, med det til felles at de er restaurert og utsmykket som replikaer av bilene til hovedpersonene i TV-serien og senere filmen om ”The Dukes of Hazzard”.

Selv om det ikke er autentiske filmbiler det er snakk om, har
  forskjellige stjerner fra TV-serien og filmen vært rause med autografene
  på flere av bilene ved forskjellige evenementer. (Foto: eBay)
Selv om det ikke er autentiske filmbiler det er snakk om, har forskjellige stjerner fra TV-serien og filmen vært rause med autografene på flere av bilene ved forskjellige evenementer. (Foto: eBay)

Riktignok er dette en av tidenes mest populære serier med bil-tema i USA, og den orange Dodge Chargeren ”General Lee” tilhørende hovedpersonene er blitt kopiert hundrevis av ganger. Men å satse på at noen skulle føle et behov for å kunne gjenskape hele filmen hjemme på gårdsplassen var kanskje i friskeste laget.

Budt opp til 272.000 kroner

Noen var riktignok interessert, det skal innrømmes. 19 bud kom inn, men budene flatet ut på drøyt 45.000 dollar, eller 272.000 kroner.

Den eneste bilen i samlingen som faktisk er autentisk, er denne
  Chevrolet tow trucken, som var med i spillefilmen fra noen år tilbake.
  (Foto: eBay)
Den eneste bilen i samlingen som faktisk er autentisk, er denne Chevrolet tow trucken, som var med i spillefilmen fra noen år tilbake. (Foto: eBay)

Da var det nok noen som var spesielt ute etter én eller to av bilene, og så for seg å selge unna resten. Selger forlangte imidlertid 85.000 dollar for å stoppe auksjonen, og dermed går vi ut fra at samlingen er til salgs ennå – hvis du har entusiasmen, kronene og garasjeplassen som skal til.

Se eBay-auksjonen her:

Noe for enhver smak...

Med ett unntak dreier det seg altså ikke om autentiske film-biler:

Samleren har vært nøye med detaljene. (Foto: eBay)
Samleren har vært nøye med detaljene. (Foto: eBay)

En av til sammen to lette bilbergere i samlingen var faktisk med i kinofilmen fra noen år tilbake. Ellers er det biler som er blitt bygget som kopier, etter hva vi forstår av samme mann som nå skal kutte ned omfanget på samlingen sin.

Les også: Stadig flere skryter av egen råkjøring på Youtube

Her finner vi selvsagt en ”General Lee”, en orange Charger med startnummer ”01” på siden og sørstatsflagget over taket. Kritiske røster på nettet peker dog på at dette er en 1968-modell, mens den opprinnelige ”General Lee” var en 1969-modell – og med en litt tam 318 kubikktommers motor lever den nok heller ikke helt opp til filmstjernens temperament.

Del med Facebook-vennene dine!

Mange autografer

Daisy Dukes Jeep CJ Golden Eagle er også på plass, en bil som mange nok vil huske etter å ha sett dette på TV eller kino.

Sheriffen i Hazzard county er ikke som alle andre sheriffer
  - i hvertfall ikke når det kommer til kjøretøy. Denne Bentleyen vil nok
  kunne skape en viss oppstandelse på biltreff. (Foto: eBay)
Sheriffen i Hazzard county er ikke som alle andre sheriffer - i hvertfall ikke når det kommer til kjøretøy. Denne Bentleyen vil nok kunne skape en viss oppstandelse på biltreff. (Foto: eBay)

Hvorvidt bilene er 100 prosent korrekte i forhold til originalene avhenger visstnok også litt av om man tar utgangspunkt i TV-serien eller kinofilmen, forstår vi av diverse omtaler. Det er i hvertfall ikke lengre unna ”fasiten” enn at flere av stjernene har skrevet sine autografer på bilene i forbindelse med forskjellige evenement der de har deltatt.

Les også: Lyst på mer normal, amerikansk politibil? Kjøp denne:

Bentley med politi-utstyr

Den kanskje mest spektakulære bilen i samlingen har også vært brukt i en parade på evenementet ”The Duke Fest” på Atlanta Speedway, som vi aldri har hørt om før, men som vi like fullt formoder at trekker et stort antall Dukes of Hazzard-fans:

Det gjelder 1979 Bentleyen som er bygget opp som sheriff-cruiser med passende dekor, sirene og lysbru på taket!

Med tanke på hva en 1968 Dodge Charger i normalt god stand er verdt, og i tillegg hva man eventuelt kan få ut av Bentleyen samt to relativt standardmessige og populære 1976 Cadillac Eldorado og 1979 VW Boble – begge cabrioleter som i Hazzard-universet eies av henholdsvis Boss Hogg og Hughie Hogg – ser vi ikke bort fra at ”pakken” kan være interessant til en god pris.

Del med Facebook-vennene dine!

Men vær forberedt på at naboene mest sannsynlig vil riste ganske voldsomt på hodet den dagen biltransport-traileren svinger inn på tunet ditt med denne brogede samlingen...

Les også: Bentleys nye SUV - er den rett og slett for stygg?