Dette er noen av bilene i samlingen til Nils Kjetil Tronrud i Hønefoss. Nå er den til salgs. Kanskje noe for en bilinteressert i julegave?
Dette er noen av bilene i samlingen til Nils Kjetil Tronrud i Hønefoss. Nå er den til salgs. Kanskje noe for en bilinteressert i julegave?

Unik bilsamling selges

Her er det grombiler fra 75.000 til 450.000 kroner.

Tronrud Bil-gründer, Nils Kjetil Tronrud har ikke bare hatt bil som yrke. Mannen som startet det som nå er et av landets største frittstående bilforhandlerkjeder, har gjennom årene bygget seg opp en flott samling av eldre, og svært spesielle BMWer.

Samlingen er helt unik – og noen av bilene er det trolig umulig å finne maken til.

Grunnet plassmangel, ble det nødvendig å bli kvitt en del av samlingen. Og det kommer en rekke bilentusiaster rundt om i landet til gode. Det er lagt ut 11 biler på finn.no. Den nyeste er fra 1991, den eldste fra 1975.

Del med dine Facebook-venner

– Målet nå er å fokusere mer utelukkende på M3er – fra første modell og fram til i dag. Da ble det noen biler til over, forteller selger Emil Holm Opsal.

Du finner alle annonsene ved å klikke på denne linken.

Unik bil

"Noen biler", ja. La oss ta for oss akkurat hva som ligger i det begrepet i dette tilfellet.

– Kan du fortelle oss hvilken av bilene som er mest spesiell?

– Det er nok M3 Alpina B6 3,5S fra 1988. Den er nummer 9 av totalt 62 produserte. Her er det Alpina som har gjort både tekniske og kosmetiske endringer på en standard M3. Bilen har 254 hk, og har kun gått 92.250 km, forteller Emil.

LES OGSÅ: Dette råskinnet selges grunnet tap av førerkort

Pen kilometerstand

Denne koster 449.000 kroner – for en 88-modell. Men de som vet hva det er snakk om, vil nok være villig til å legge pengene på bordet likevel.

Holm Opsal synes også at en av de eldste modellene som ligger til salgs er noe for seg selv.

– Vi har en 318 fra 1978. Den er bare gått 4.000. Her har vi altså en bil på godt over 30 år som omtrent er som ny! Da første eier døde, overtok enken bilen, og hadde jevnlige vedlikehold uten å bruke den. Den er helt original, og fremstår omtrent som da den rullet ut av butikken i 1978. Denne bilen kan du lese mer om her

Se den unike videoen: Her står bilskattene på rekke og rad

1991-modell førstegangsregistrert i 1995

– Men det selges jo en "vanlig" M3 også. Skulle ikke den vært med videre i samlingen?

– Jo, det kan du si. Årsaken til at den selges, er at vi har to av den modellen. Så da selger vi den ene. Dette er en 1991-modell, som ble imponert fra USA til Sverige i 1991 – men ikke ble tatt i bruk før fire år senere. Den er førstegangsregistrert 11. juli 1995.

Og som et resultat av lite bruk, står den med kun 27.000 kilometer på telleren. Den har også en del av utstyret som vi forventer i nyere biler, som cruise control, sound system, kjørecomputer og aircondition. Ja, også 215 originale hestekrefter da. M3 av denne typen var starten på M-eventyret som BMW i ettertid har blitt så kjent for.

LES OGSÅ: Nå åpner BWM et eget verksted for sine legende-biler

Får ikke prøvekjøre

Det er sjeldent at denne typen biler blir tilgjengelig på bruktbilmarkedet – ikke minst i Norge. Men Holm Opsal er klar over at årstiden jobber litt imot salget. Bilene må gjerne transporteres til ny eier.

– Også ringer det folk som har lyst å prøvekjøre. En av bilene har jo for eksempel firehjulstrekk. Men det går ikke. Disse bilene skal ikke ut på norske vinterveier med salt. Og vi ser også an hvem som får kjøpe. Siden det er så sjeldne biler, føler vi et visst ansvar for å sikre at neste eier tar vare på dem, sier han.

Det blir derfor ikke aktuelt å se noen av disse bilene børne rundt på stripa. Heldigvis.

Men at folk ringer og vil kikke og prate bil, er bare hyggelig. Og stadig er det folk som står utenfor og banker på vinduet for å komme inn og ta bilene i nærmere øyesyn.

– Du kan ellers få med at vi går god for kvaliteten. Dette er biler som er fulgt nøye opp, og vi har papirer på det aller meste, påpeker selgeren.

Her er en annen unik bilsamling: 67 biler til salgs