Ulv, bjørn og klapperslanger – men her skal vi sove

CALIFORNIA (Broom/TV 2): Vi har testet taktelt.

Du trenger ikke kjøre langt en sommerdag, for å se at nordmenn liker campinglivet. Både vogn og telt.

Men det finnes fortsatt noen skeptikere, der ute. Blant dem Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen. Han har sovet en natt i telt siden 1994.

Nå har han imidlertid testet ut et konsept selv han kanskje kan omfavne – taktelt.

– Det hjelper naturligvis at det er en bil med i bildet, her. I dette tilfellet en Porsche Taycan Cross Turismo Turbo, faktisk. Da blir i alle fall turen dit du skal overnatte ganske morsom, sier Broom-Vegard.

Skeptisk til telttur? Da bør du sjekke ut dette

Luftmotstand

Cross Turismo er stasjonsvogn-varianten av Taycan – med litt offroad-elementer og bedre bakkeklaring. Men ytelsene i Turbo-utgaven er utvilsomt en sportsbil verdig. 0-100 km/t på brennkjappe 3,3 sekunder. Rekkevidden er oppgitt til 485 kilometer.

Takboksen som inneholder teltet gjør selvsagt noe med rekkevidden, med betydelig mer luftmotstand. Vi har ikke testet dette skikkelig. Men påstås det at boksen faktisk ikke reduserer rekkevidden så dramatisk som man kanskje skulle tro.

Uansett - det er ikke lange bilturen, denne gangen. Kun noen kilometer ut fra Los Angeles.

Mer om taktelt: – Det er snart så ingen sover hjemme lenger

TAKTELT: Tre biler på tur i Malibu. Helt til venstre en 18 år gammel 911 Carrera 4S, som har vært med på mange taktelt-eventyr.
TAKTELT: Tre biler på tur i Malibu. Helt til venstre en 18 år gammel 911 Carrera 4S, som har vært med på mange taktelt-eventyr.

Klapperslanger

Stedet hvor bilene skal stå ligger i Malibu – nærmere bestemt på et sted som heter Saddlerock Ranch. Et flott område som er yndet for diverse TV-opptak. Her lages alt fra store Hollywood-filmer og reklameopptak, til Kardashians og en rekke andre reality-serier.

Bilene plasseres på toppen av en fjellknaus – med en enestående utsikt.

Mot sør-øst ser vi havet. For øvrig er det både taggete fjell, blinkende lys fra Malibu nedi dalen – og fjell i horisonten.

Det negative?

– Det er et område hvor man finner klapperslanger, brunbjørn og prærieulv. Ikke det du vil ha besøk av på en telttur, humrer Brooms utsendte.

JUSTERING: Hvis underlaget er litt ujevnt, er det bare å bygge opp med stein, så blir det vannrett til slutt.
JUSTERING: Hvis underlaget er litt ujevnt, er det bare å bygge opp med stein, så blir det vannrett til slutt.

Camping i sportsbil

Med på "glampingen" er også en 2004-modell Porsche 911 Carrera 4S (996-generasjonen, bygget fra 1997 til 2006). Den har ikke bare vist seg å være driftssikker, men kommer seg også fram overraskende mange steder. Blant annet takket være firehjulsdriften.

Eieren, Brock Keen, har vært på en rekke eventyr med sportsbilen sin, sammen med kona, hunden – og taktelt (du kan følge han på Instagram: 996roadtrip).

Anbefaler ingen å dra på Europa-ferie med elbilen

God mat

Middag inntas i hovedhuset på ranchen. Når kveldsroen senker seg, er det på tide å trekke oppover til bilene og teltene.

– Solnedgangen burde vært malt. Helt nydelige farger. Og etter det jeg blir fortalt, skal det visst være like magisk når sola står opp om morgenen. Nordmenn har virkelig fått opp øynene for taktelt de siste årene. Jeg begynner å ane hvorfor, sier Vegard.

SKEPTISK: Brooms Vegard Møller Johnsen har aldri likt å sove i telt. Men dette er jo ikke helt som et vanlig telt ...
SKEPTISK: Brooms Vegard Møller Johnsen har aldri likt å sove i telt. Men dette er jo ikke helt som et vanlig telt ...

Men hvordan natten går – det kan du se i videoen her:

Taktelt kan bli en ekstra stor slager nesten sommer