Tusenvis gikk på aprilspøk – i februar

Lite ante vi om at denne plutselig skulle dukke opp igjen ...

Det blir 'inte roligt' å kontrollere og eventuelt bøtelegge nordmenn på svensketur som har glemt å betale svensk veiavgift, fastslår tollinspektørene Emil Gustafsson (til v.) og Nils Järnstedt ved Tullen i Töcksfors. Rent bortsett fra at dette bare var tull og fanteri og Brooms aprilspøk i 2011. (Foto: Tore Robert Klerud)
Det blir "inte roligt" å kontrollere og eventuelt bøtelegge nordmenn på svensketur som har glemt å betale svensk veiavgift, fastslår tollinspektørene Emil Gustafsson (til v.) og Nils Järnstedt ved Tullen i Töcksfors. Rent bortsett fra at dette bare var tull og fanteri og Brooms aprilspøk i 2011. (Foto: Tore Robert Klerud)

Helt siden starten har vi hatt aprilspøk her på broom.no – og fjoråret var ikke noe unntak.

"Snart må du betale 200 kroner for å kjøre inn i Sverige" var tittelen.

Her fortalte vi at det fra 15. april i fjor ville koste 200 kroner å kjøre norskregistrert bil i Sverige – per døgn. Og at disse pengene så ville bli tilbakeført til Norge og brukes på kollektivsatsing her hjemme.

Mange gikk på, mange humret litt – og noen ble sikkert litt overrasket da vi dagen etter avslørte det hele som en spøk.

Klikk her for å se aprilspøken vår:

Arbeiderpartiet fått reaksjoner

Men de siste dagene har det skjedd noe vi ikke hadde forutsatt. Plutselig har nemlig den gamle aprilspøken fått nytt liv – og går tydeligvis som en farsott rundt om på Facebook. Og det har skapt reaksjoner.

– Vi i Arbeiderpartiet har fått flere henvendelser fra folk som lest og delt denne gamle aprilspøken, forteller kommunikasjonssekretær Bjørn Tore Hansen i Arbeiderpartiet.

Del med Facebook-vennene dine

– Ikke så veldig happy

Han tar kontakt med Broom for å få oss til å merke saken tydeligere med at det er snakk om en aprilspøk.

– Hva slags reaksjoner er det snakk om?

– Vel, du kan vel si at folk ikke er så veldig happy med det de leser. Folk lurer på hva i all verden dette er for noe. Da er det jo godt å kunne fastslå at det bare er en gammel aprilspøk, humrer Bjørn Tore Hansen.

LES OGSÅ: Denne Sverige-nyheten er faktisk ikke en aprilspøk

Sagt sin mening

Vi i Broom beklager naturligvis hvis vi har lurt noen også utenom 1. april – og artikkelen er nå tydelig merket med at dette er en spøk!

– Ja, vi ble vel tatt litt på senga vi også i dette tilfellet. Vi fjernet jo artikkelen fra forsiden vår etter at 1. april var over og publiserte dagen etter saken på at dette var en spøk. Men noen ganger er det slik at gamle nettsaker plutselig får nytt liv, særlig gjennom deling på Facebook, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

– Trafikken har vært helt formidabel de siste dagene. Artikkelen er nå delt 6231 ganger på Facebook og mange tusen har sagt sin mening i avstemningen nederst i artikkelen. Men som sagt: Vi beklager hvis noen føler seg ført bak lyset. Det var ikke meningen, sier Knut Skogstad.

LES OGSÅ: Flere tusen syntes aprilspøken var "helt urimelig"

Får en god idé?

Vi må nesten legge til at det faktum at veldig mange tydeligvis har gått rett på, vel også sier litt om hva vi nordmenn er vant til av avgifter og beskatning på bilbruk.

Men heldigvis – denne gangen var det altså bare tull.

Så får vi håpe at ingen avgiftsivrige politikere leste dette og følte de fikk en god idé ...

Husker du denne? Siste sjanse til å få slettet prikkene i førerkortet