Turbo-SUV til 200 000,-

Knuts valg: Denne har plass til familien, 4x4 - og 202 hk!

DSC_0236 (Foto: Marius Christensen)
DSC_0236 (Foto: Marius Christensen)

- Dette var en skikkelig entusiastbil da den kom. Mitsubishi Outlander turbo er en ekte ulv i fåreklær - og noe så sjeldent som en nesten-sportsbil som også fungerer som familiebil. Nå har dette blitt en veldig glemt bil på bruktmarkedet. Dermed kan du også gjøre svært gode kjøp på den, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

- Finn deres perfekte bruktbiler til 200 000 kroner. Det var utfordringen Jan Erik ga Knut og Benny i siste Broom Live. Og Knut endte altså på Outlander med bensinturbo.

Fulgt med på bruktmarkedet

DSC_0245 (Foto: Marius Christensen)
DSC_0245 (Foto: Marius Christensen)

- Jeg husker veldig godt da denne kom! Siden har den vært en av bilene jeg har holdt et lite øye med på bruktmarkedet. Man vet jo aldri, smiler Knut.

- Det ble solgt en liten håndfull den gangen. Det ligger som regel fem-seks av dem ute på bruktmarkedet til enhver tid og nå er det fullt mulig å få et eksemplar til 200 000 kroner, i alle fall hvis du pruter litt. Og det er billig for en bunnsolid SUV med så mye krefter!

LES OGSÅ: Her er en turbo-SUV til under 80 000,-

Havnet i skyggen

- Ja, hvorfor er den så rimelig?

- Første generasjon Outlander har blitt en litt glemt bil på bruktmarkedet, den er havnet veldig i skyggen av dagens modell som fort ble en langt mer populær bil enn forgjengeren.

- Det ikke så mange som SKAL ha denne Outlanderen, for å si det sånn. Og turboutgaven er såpass ukjent at det nok ikke er et rush av folk som skal ha den heller, sier Knut.

Les mer om dagens Outlander - klikk her

Går aldri i stykker

DSC_0241 (Foto: Marius Christensen)
DSC_0241 (Foto: Marius Christensen)

- Men du vil altså ha den. Hvorfor?

- Fordi dette er fornuft og moro i ett! Outlanderen er ikke kjempestor, men med skiboks bør den duge for en familie. Dessuten går den aldri i stykker.

- Det var fornuften. På morosiden er det vel nok å nevne 202 bensinturbohester? Denne motoren er hentet fra Lancer Evolution og jeg mener også at firehjulstrekksystemet er mye det samme. Den gjør 0-100 km/t på 7,7 sekunder. Altså skjuler det seg en liten rallybil under dette ganske så snille skallet, smiler Knut.

Til å leve med

-Noe negativt?

- Den kunne absolutt sett litt sprekere ut. Og interiøret er for å si det rett ut litt triste greier.

- Det er nesten som å suse tilbake til 1989 når jeg setter meg inn i denne. Men det er til å leve med når resten av bilen er så bra, mener Knut.

Les mer om denne Outlanderen i Brooms bruktbilguide - klikk her:

DSC_0261 (Foto: Marius Christensen)
DSC_0261 (Foto: Marius Christensen)