Tunnelen må stenge- igjen

Oslofjordtunnelen stenges på nattetid – for å etablere evakueringsrom.

Det blir nye skilt ved Oslofjordtunnelen når den åpner for tungtrafikk 27. februar. Foto: Statens vegvesen/ANB
Det blir nye skilt ved Oslofjordtunnelen når den åpner for tungtrafikk 27. februar. Foto: Statens vegvesen/ANB

12 ble sendt til sykehus etter den alvorlige brannen i Oslofjordtunnelen i juni i fjor. Et vogntog lastet med papir tok fyr etter at bremsene gikk varme – resultatet var et røykinferno som kunne fått mye verre konsekvenser.

I etterkant av dette ble sikkerheten i tunnelen kraftig kritisert. Oslofjordtunnelen var stengt for all trafikk i et par uker. Da den åpnet igjen, var det ikke anledning for kjøretøyer over 7,5 tonn å bruke tunnelen.

Del med Facebook-vennene dine

Evakueringsrom

Dette forbudet ble opphevet 27. februar i år. Da ble Oslofjordtunnelen åpnet for tunge kjøretøy med unntak av kjøretøy som er lengre enn 12 meter, samt transport av farlig gods.

Nå er det klart at tunnelen i ukene som kommer skal stenges for all trafikk fra klokken 21 til 06 neste dag.

Årsaken til stengningen er at det skal etableres 26 evakueringsrom for å bedre personsikkerheten i tunnelen, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nå kan du bli tatt for snitthastighet også i tunnel

Registrerer lengden

– Hvis alt går som vi håper, kan arbeidene med å etablere evakueringsrommene være ferdig i løpet av mai. Da anser vi det som forsvarlig å tillate de fleste tunge kjøretøy å benytte tunnelen igjen, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Nils-Erik Bogsrud.

I mellomtiden blir kjøretøyenes lengde kontinuerlig registrert.

LES OGSÅ: Her er skiltet som ikke finnes