Hyundai Tucson og Kia Sportage er ikke akkurat biler folk snur seg etter   men til gjengjeld byr de på mye brukt SUV for pengene.
Hyundai Tucson og Kia Sportage er ikke akkurat biler folk snur seg etter men til gjengjeld byr de på mye brukt SUV for pengene.

Tucson og Sportage: Her får du mye brukt SUV for pengene

Dette er to glemte biler på bruktmarkedet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei kona har fått ny jobb som sykepleier, noe som innebærer pendling tre mil hver vei. Vi bor i Nord-Trøndelag og vær og føreforhold kan være krevende, særlig når hun jobber tidlige morgener eller sene kvelder.

Vi må ha en bil til og den bør nok ha 4x4, brøyting er ikke alltid som det burde ha vært. Har lyst på en med litt høy sittestilling og dermed SUV:

Egentlig frister det veldig med VW Tiguan eller Honda CR-V, men de blir for dyre for oss. Har sett på noen eksemplarer av Hyundai Tucson som virker som veldig mye bil for pengene. Den modellen har jeg egentlig aldri tenkt på før en kollega tipset meg om den. Ser ut som vi kan få en ganske fin bil for 100.000 kroner og eventuelt litt oppover. Er dette noe du anbefaler? Mvh. Hallgeir.


Benny svarer:

Hei Hallgeir! Moro med ny jobb – og skjønner at det har gitt deg litt jobb også. Akkurat det tipper jeg du ikke har noe imot – det er jo alltid moro å skulle finne ny bil!

Tucson er vel en av de vi trygt kan kalle en litt glemt bil på bruktmarkedet. Det samme gjelder søstermodellen Kia Sportage. De to er samme bil, bare med små forskjeller. Jeg anbefaler deg derfor å kikke etter begge to.

Tucson/Sportage er to veldig kurante biler. På bruktmarkedet er de absolutt mye bil for pengene, særlig fordi de er en god del rimeligere enn biler det er naturlig å sammenligne dem med.

Dette er biler fra før Hyundai-konsernet (som Kia er en del av) begynte å vektlegge ting som opplevd kvalitet og design. Du snur deg ikke akkurat etter noen av dem, og også innvendig er dette høyst ordinære saker. Men samtidig er kvaliteten bra. Ting går sjelden i stykker og interiørene tåler en støyt.


Kvalitetsundersøkelse: Dette er de beste brukt-SUV-ene


Lemfeldig behandlet

Ingen av dem byr heller på noen stor kjøreopplevelse. Men de gjør jobben, og byr begge på litt høyere sittestilling og firehjulstrekk – noe som naturligvis er gull verdt når man skal ferdes på vinterveier i all slags vær.

Jeg tror absolutt ikke du gjør noe dumt hvis du går for en av disse. Som vanlig er det viktig å sjekke ting som servicehistorikk og generell tilstand. Biler som dette kan ha blitt litt lemfeldig behandlet og kanskje ikke fått det stellet de burde hatt – nettopp fordi de er rimelige og ganske så blottet for status.

Få eiere og ikke for høy kilometerstand er et godt utgangspunkt. Det kan også være smart å ha en så fersk EU-kontroll som mulig, da vet du i alle fall at bilen nylig har blitt sjekket.

Lykke til med valget. håper kona blir fornøyd!


Tucson-eierne liker bilen sin – les mer her:


Stort arkivDu kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Vi har testet den store familiedrømmen


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: