Tror du dette er et kjøretøy?

Det mente politiet - ga først Eli (80) forelegg for å ikke overholde vikeplikten.

Politiet trekker nå forelegget en 80 år gammel dame fikk etter å ha blitt påkjørt. (Foto: Christopher Engås, Helgeland Arbeiderblad / ANB)
Politiet trekker nå forelegget en 80 år gammel dame fikk etter å ha blitt påkjørt. (Foto: Christopher Engås, Helgeland Arbeiderblad / ANB)

Politiet i Helgeland mente i utgangspunktet at rullestolen til Eli Johansen (80) var å regne som kjøretøy og ga henne forelegg etter et sammenstøt med en bil fordi de mente hun ikke overholdt vikeplikten.

Nå har politiet endret syn. Det skriver siste.no

Beklagelse

– Jeg har i dag opphevet forelegget og skrevet brev til damen med en beklagelse, forteller politijurist Kåre Skognes.

Han sier at opplysningene i saken ikke ble kvalitetssikret godt nok.

– Vi har nå sett på hele saken igjen. Vi vurderte doningen til å ha større toppfart enn den har, og at damen i lovens forstand førte et kjøretøy. Dette var en feilaktig tolking. Etter veitrafikklovens forskrifter skal fører av denne typen rullestoler betegnes som gående. Feilen er beklagelig og jeg tar den på min kappe, sier Skognes.

Håper politiet lærer

Rune Falmår, barnebarnet til Johansen, har kjempet for at bestemoren skulle slippe bot. Han er fornøyd med politiets innrømmelser.

- Dette høres fornuftig ut, og jeg håper politiet lærer av saken. Og det er veldig bra de sender brev til henne med beklagelse. Nå skal jeg fortelle henne nyheten, kanskje blir det en liten feiring.

Flere bil og motorsaker fra siste.no finner du her:

Les også: Fikk bot av feil P-selskap