Tror det blir forbudt å vaske bilen hjemme

Slik er det allerede i Tyskland. Følger Norge etter?

bilvask salg
bilvask salg

Synes du også noe det hyggeligste du kan gjøre er å bruke god tid og vaske bilen hjemme på gårdsplassen? Den idyllen må du kanskje glemme i framtiden. Vi siterer fra en pressemelding fra Reitan Servicehandel:

– På lengre sikt tror jeg det kan det bli et forbud mot hjemmevask av bil, slik man har fått i Tyskland og andre land i Europa, sier Terje Fatland, som driver et av landets største bilvaskanlegg ved Shell/7-Eleven i Sandnes.

Se hvilken by som forbød bilvasking tidligere i vår

Færre steder å vaske

Shell/7-Eleven kan notere seg for en salgsøkning på bilvask og polering på 11 prosent første halvår 2010. Økningen gjelder både automatvask, polering og selvvask.

– Folk bor tettere, flere bor i leiligheter, og dermed blir det færre steder man kan vaske bilen selv. Det er nok en viktig årsak til at vi nå opplever så stor vekst i bilvasken hos oss, sier Fatland.

Ifølge pressemeldingen anbefaler Klima- og forurensningsdirektoratet folk som vasker og polerer bilen hjemme om å bruke Svanemerkede produkter. Mange av stoffene som er tilsatt i bilpleiemidlene for å gi en ren og blank bil, er både giftige og tungt nedbrytbare i naturen.

LES OGSÅ: Derfor skal du ikke vaske bilen med Zalo

Hva mener du? Vil det være riktig å forby hjemmevask av bil?