Trippel krise! Tvillinger på vei – bilen blir for liten

Heldigvis finnes det flere gode alternativer. Her er noen:

Mange små barn sette absolutt noen krav til familiebilen som et praktisk verktøy for å få hverdagen til å gå i hop.
Mange små barn sette absolutt noen krav til familiebilen som et praktisk verktøy for å få hverdagen til å gå i hop.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Krise! Trippelkrise. Venter tvillinger til sommer'n og med en unge på to år fra før så fungerer ikke en Skoda Octavia lenger, gitt. Trenger stor, sikker, kul bil med iso-fix-system for alle tre baksetene. Tre barn fra 0–2 år trenger plass. Barnevogner, akebrett, barneseter, kofferter osv. Har i tillegg en bratt bakke opp til huset. så på visse tider av året er behovet for trekk på alle fire hjulene å foretrekke.

Frykter livet på veien ikke vil se særlig stilig ut med en minibuss ... Her trenger jeg alle kinderegg, pose og sekk og alt i ett-systemer som finnes. Alt i én bil. Legger til at det ikke er krise å ha tre barn. Det er jo bare moro, men bil er verre. Takk. Mvh. Anders

Benny svarer:

Hei Anders!

Tre barn fra 0–3 år ja! Her har du gjort en skikkelig jobb og det blir garantert liv og rør i både heimen og bilen!

Nå er det jo slik at biler med plass til tre iso-fixs eter, dertil god plass og massevis av praktiske egenskaper samt firehjulstrekk, ganske sjelden er veldig kule.

Men et par forslag skal du absolutt få – så får du selv avgjøre om dette er kule biler eller ei. Det kommer jo i høy grad an på øyet som ser det. Enig med deg at kassebil verken er særlig stilig, eller morsomt – selv om få kan måle seg med de rent praktiske egenskapene til f.eks. en Toyota Hi Ace eller en VW Caravelle – så vi finner på noe annet!

Min personlige favoritt i dette segmentet er definitivt Ford S-Max, men det som er synd er at den ikke leveres med firehjulstrekk, men om du kan klare deg uten – så er den ett hett tips.

VW Sharan med 4Motion er også en grei bil, men ikke like tøff og se på og morsom å kjøre, men den byr både på plass, iso-fix og framkommelighet og er slett ikke noe dumt valg.

Les vår test av VW Sharan her:


Fryktelig mye penger?

Fiat Freemont er kanskje en outsider her, men om du tør å ta et litt uvanlig valg så er denne også vel verdt å sjekke ut. En litt annerledes bil – som i utgangspunktet bygger på Dodge Journey og byr på både 140 / 170 hk og firehjulstrekk. Du kan også få mye utstyr her. Skulle forresten bare mangle i en Fiat til 600.000,- ...

Vi har dessverre ikke fått testet den ennå (det står på lista ...) og har derfor ikke full oversikt over de rent praktiske egenskapene om bord.

Har du – i motsetning til mange småbarnsforeldre – fryktelig mye penger, er Audi A6 Allroad en suveren bil også. Ellers er det lett å tenke litt tradisjonell SUV som Mitsubishi Pajero og Toyota Landcruiser, men de litt eldre, brukte her har dessverre ikke iso-fix, mens Volvo XC90 liksom har gått ut litt på dato ... Eller?

Mitsubishi Outlander er også ny og fornuftig, eller hva med Skoda Superb med 4x4 – hvis du er fornøyd med bilen og forhandleren du bruker i dag?

Det finnes altså ganske mye å velge i. Litt vanskelig å være mer konkret når jeg ikke om du tenker ny eller brukt, eller hvor mye penger dere har å legge i det, men håper dere fikk noen tips å jobbe videre med her.

Lykke til med både barn og bil!

LES OGSÅ: Test av Mitsubishi Outlander


Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Topp 10 varebil – dette er de aller beste

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: