Trengte bare en liten del – endte opp med å kjøpe hele bilen

Da blir det fort MANGE biler til slutt.

– Dette er den første tullebilen jeg kjøpte. Det var i 2002.

Det sier Ove Billerud, fra Skotterud i Eidskog kommune, og titter drømmende over det lange panseret.

Den første «tullebilen» var en Mercedes SL, en sølvgrå og lekker cabriolet med sekssylindret motor. Men Ove er en høy kar og slet med plassen til beina i SL-en. Dessuten hadde det jo vært gøy med en Mercedes med V8-motor.

Til tross for at Ove er en rolig og sindig kar, er det ofte ikke langt fra tanke, eller ord, til handling. Hva resultatet ble kan du se i videoen til denne saken.

VOLVO: Bilsamlingen til Billerud består av mye klassisk Volvo
VOLVO: Bilsamlingen til Billerud består av mye klassisk Volvo

Havari på Korsika

– Dette er livsbilen min. Den selger jeg aldri, sier han når vi titter på neste bil. En litt nyere Mercedes 500 SL. Denne gangen med V8-er under panseret og litt bedre sittestilling for langbeinte.

Siden har det ballet på seg. Ikke bare litt, men MYE! Han ble skikkelig bitt av bil-basillen. Nå har Ove en mildt sagt imponerende samling biler og slett ikke bare Mercedes.

Noen ganger er gode råd ekstra dyre. Som når du for eksempel står i et fremmed land og trenger en bildel, som knapt finnes å oppdrive på stedet. Og du trenger den, ikke bare fort, men veldig fort.

FERRARI-KILLER: Volvo Amazon med BMW V8-er og 900 hk.
FERRARI-KILLER: Volvo Amazon med BMW V8-er og 900 hk.

Det var akkurat det Billerud opplevde på Korsika. Der sto de med en tilårskommen, men fullt restaurert Volvo 240 rallybil.

Volvo 240 gikk ut av produksjon for snart 30 år siden – og på Korsika ble det ikke solgt mange slike biler. Men det fantes i alle fall én slik bil der. Problemet var bare at eieren ikke ville låne bort noen drivaksel.

Enden på den visa ble å kjøpe hele bilen. Holder man på slik ender man fort opp med MANGE biler, samt mange gode historier ...

Les også: For fire år siden mistet Terje nesten alt i heftig en garasjebrann

Les også: Bil for meg er høy bakkeklaring og 4x4

Video: Bli med og se nærmere på den unike samlingen