Trekker løs 40-tonns vogntog – med pappas stasjonsvogn

Egil Johan måtte bare prøve! Se video:

Noen ganger kan en mygg redde en elefant! En godt voksen Subaru stasjonsvogn med firehjulstrekk var det som skulle til for å redde vogntoget. Egil Johan ble redningsmann med pappas bil.
Noen ganger kan en mygg redde en elefant! En godt voksen Subaru stasjonsvogn med firehjulstrekk var det som skulle til for å redde vogntoget. Egil Johan ble redningsmann med pappas bil.

Når et digert vogntog kjører seg fast, skal det som regel solid redskap til for å trekke det løs.

Men kan det være forsøket verdt å dra det løs med en helt vanlig og langt fra motorsterk stasjonsvogn? Det var akkurat det Egil Johan Kolstad fra Mo i Rana bestemte seg for å finne ut av forleden. Her er hans historie.

Du kan se videoen av det meget spesielle redningsforsøket nederst i saken:

Del med Facebook-vennene dine

Stått lenge

– Jeg og en kompis var ute og kjørte og fikk se et vogntog som hadde kjørt seg fast. Han hadde stått der så lenge at snøen hadde tint, så fryst og dette førte til at det var svært glatt.

– Vi sto lenge og så på at sjåføren plagdes. Etter en stund dro vi hjemover. Det hadde snødd mye denne dagen, så jeg bestemte meg for å kjøre faren min sin Subaru Legacy med firehjulstrekk en tur. Vi kjørte til byen og fikk se at traileren fortsatt sto der.


SE OGSÅ: Her er det brått slutt på slepingen


Ødelagt kjettingene

– Da kom jeg til å tenke på en filmsnutt jeg hadde sett på YouTube, hvor en Subaru Impreza STI dro opp ett vogntog fra en bakke. Jeg tenkte som så at det hadde vært utrolig kult å gjøre det samme med pappas Legacy!

– Vi gikk bort til den utenlandske sjåføren for å snakke. Han fortalte at han hadde ødelagt begge kjettingene sine i forsøk på å komme seg opp den lille bakken.

– Da sa jeg til sjåføren at jeg hadde firehjulstrekker og at vi kunne prøve å dra han opp. Han spurte da om bilen kunne trekke 40 tonn.

Se videoen: Rally-Impreza kan også være slepebil

Ble lattermild

– Nei, det tror jeg absolutt ikke, men vi kan jo prøve, svarte jeg. Sjåføren sa at han ventet på en hjullaster som visstnok skulle komme og hjelpe, men at det kunne ta litt tid. Vi ble enige om at jeg skulle gjøre et forsøk, mest for moro skyld.

– Jeg kjørte fram bilen, og rygget den inntil. Da sjåføren fikk se den lille Legacyen, ble han lattermild, og sa at dette egentlig var meningsløst, men siden han ikke hadde noe bedre å ta seg til inntil videre, kunne vi gjøre et forsøk. Vi hektet på slepetau og han gjorde seg klar til å prøve.

Vodka neste gang!

– I det han blinket med lysene, var vi i gang. Jeg kjørte forsiktig fremover, og trailersjåføren ga gass. Det utrolige skjedde da.

– Ved hjelp av min fars gamle Legacy på usle 115 hk og automatgir, greide jeg å dra så mye at han kom seg opp! Hele 40 tonn med trailer og henger ble rett og slett hjulpet opp bakken av Legacyen. Jeg trodde ikke det var mulig, men det gikk knirkefritt, til og med uten hjulspinn for min del. Jeg fikk kompisen min til å filme det hele, just in case.

– Gjett om sjåføren var fornøyd, det siste han sa til meg var "Next time, I bring vodka!".

SE OGSÅ: Har denne russeren verdens tøffeste arbeidsplass?

Da har du lest historien – nå er det på tide å se videoen. Klikk i videovinduet under:

694495


Ikke like heldig – han forsøker å redde bilen i bare underbuksa!