Tre kule vinterbiler

Nei - god vinterbil behøver ikke være SUV. Her er en Mercedes, en Subaru og en Porsche.

Å høre lyden av denne bilen er en opplevelse, mener artikkelforatteren. (Foto: Porsche)
Å høre lyden av denne bilen er en opplevelse, mener artikkelforatteren. (Foto: Porsche)

Veldig ofte i våre bruktbil-runder handler det om billige biler. Men det er nå engang slik at ikke alle bruktbiler er billige. Det er vel heller ikke til å komme i fra at vinteren nærmer seg med stormskritt – der hvor den ikke allerede har kommet.

Og vinteren kan være en pest og en plage. For både bil og bilist, men det kommer jo litt an på bilen...

Her har vi plukket et knippe skikkelig morsomme vinterbiler, alle med firehjulstrekk – som ikke er SUV-er. En med god plass, en nesten uten plass i det hele tatt og en med aner tilbake til rallyveiene.

Og husk: Om du ikke har råd til en av disse, så er drømmene gratis!


2004 Mercedes E 500T AMG 4Matic. Kr. 579 000

MB-500-annonse
MB-500-annonse

For å se hele annonsen, klikk her:

E 500T AMG 4Matic – bare denne betegnelsen får blodpumpa til å slå fortere! En perfekt familiebil. V8-er på over 300 hk sørger for høyst anstendig framdrift. Den har god plass til alt du behøver å ha med deg til hytta.

Om det er svigermor eller bikkja som skal sitte i hundeburet, får du bestemme selv...

Fett utstyrt men allikevel diskré og med komfort og kjørefølelse som få – om noen - SUV-er kan oppvise.

Denne er også så ny at rustproblematikken som Mercedes slet med ikke lenger er noe tema. Bremser og forstilling er fortsatt en akilleshæl for Mercedes (og mange andre biler) og bør sjekkes. Merca er denne rundens desidert fornuftigste bil!

Dette sier vår bruktbil-guide om denne bilen:



2007 Porsche 997 Carrera 4. Kr. 969 000

Porsche-annonse
Porsche-annonse

For å se hele annonsen klikk her:

De fleste Porsche eiere (meg selv inklusive) feiger ut og har ikke engang vinterhjul til bilene våre. Vi setter ”god-bilen” innerst i garasjen så fort bjørka begynner å gulne.

Men det behøver ikke være slik. Går du for en Carrera 4, får du nemlig firehjulstrekk OG en super vinterbil. De nyere Porschene har jo i motsetning til sine forgjengere til og med varmeapparat!

Og det er ikke mye som er tøffere enn en møkkete, nediset Porsche med ski på taket, i godt driv oppover en svingete, snødekt vintervei...

Grom lyd og kvikk respons fra boksersekseren på 325 hk i hekken og ekte sportsbil-kjøreegenskaper topper det hele!

Om den fine 997-en i denne annonsen blir litt i overkant dyr, så kan jeg fortelle deg at Porsche kom med firehjulstrekk allerede i 1990 – og at du får dem fra ca 250 000 kroner og oppover!

Alt du må vite om brukt Porsche finner du her:


2008 Subaru Impreza WRX STI. Kr. 646 500,-

Subaru-WRX
Subaru-WRX

For å se hele annosen, klikk her:

Ble Merca litt for gubbete – og Porschen litt for hardcore? Da er dette bilen for deg!

Med riktig mann bak rattet – så er det nok dette den raskeste av dem også. (Det er vel en grunn til at det ikke finnes så mange Mercedes TE i rallyløypene - tross alt!)

Det praktiske er ivaretatt med fire dører og helt grei bagasjeplass, men det er vel ikke til å stikke under en stol at det er det man finner under panseret og mellom hjulene som er den største grunnen til å kjøpe denne bilen.

Subarus symmetriske drivlinje er bare helt super! I tillegg er den så solid at du må bruke bomber og granater for å ødelegge den!

Motoren i denne bilen er den solide 2,5-literen og den yter 301 hk – Det kan ikke bli annet enn moro!

I tillegg så ser den utrolig tøff ut også, med feite skjermer, velvoksne spoilere og fire eksosrør... Dette er en helt perfekt vinterbil.

Kjøper du den, kan du i tillegg skryte av at du har Norges dyreste, brukte Subaru! Sikkert morsomt det - helt til regninga på første avdraget dumper ned i postkassa...

Les mer om Subaru Impreza her:


Hvilken av disse ville du valgt - og hvorfor? Skriv inn i kommentarfeltet under: