Trailere bom fast på gangsti

Først kjørte en trailer seg fast. Da en annen skulle hjelpe til ble situasjonen enda verre.

Først kjørte én trailer seg fast på denne gangveien i Porsgrunn. Så kom én til for å hjelpe. Det gikk ikke akkurat bedre. (Foto: Arild Hansen, Ta.no/ANB)
Først kjørte én trailer seg fast på denne gangveien i Porsgrunn. Så kom én til for å hjelpe. Det gikk ikke akkurat bedre. (Foto: Arild Hansen, Ta.no/ANB)

Det er ukjent hvorfor traileren kjørte av fra veien og inn på gang- og sykkelstien. Den kom seg uansett ikke av flekken og blokkerte gangstien, som også fungerer som innkjøring for noen av boligene i området, skriver TA.

I stedet for å ringe etter bergningsbil fikk sjåføren hjelp av en annen trailer fra det samme selskapet. Denne bilen kom fra veien på oversiden og skulle slepe kollegaen opp fra grøfta. Berginsforsøket endte med at også denne traileren kjørte seg dønn fast.

Del med Facebook-vennene dine!

Eid av Posten Norge

Trailerne kjørte begge for selskapet Blomquist. Dette er et norsk selskap eid av Posten Norge. De to trailerne var imilidertid begge utenlandske. Selskapet Blomquist skal ha 200 trailere registrert i Slovaika.

Sjåførene var tydeligvis ikke vant med norsk vinterføre, og sjåføren av den første traileren forsøkte å komme seg løs ved å fjerne snø under dekkene med en liten håndspade.

Fremsto som amatører

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud var ett av vitnene til den kaotiske situasjonen som oppsto. Han fant frem mobiltelefonen og filmet videosnutten som ligger øverst i saken på TAs nettside.

Hoksrud mener at de to sjåførene sikkert gjorde så godt de kunne, men at de fremsto som relativt amatørmessige i forhold til norske vinterveier.

- Disse bilene hadde både kjetting og dekk som sannynligvis tilfredstiller kravene til norske veier, men jeg betviler kompetansen deres når det gjelder det å kjøre på norske veier om vinteren, sier Hoksrud.

Ønsker bedre kontroll

Hoksrud ønsker at myndighetene skal øke kontrollen med tungtrafikken, og spesielt når det gjelder utenlandske trailere.

Det var strålende sol og nullføre i området. Det er ikke meldt om andre trafikkuhell som følge av vanskelige kjøreforhold.

Etter en stund kom politiet til stedet. De bisto med å tilkalle berginsbil fra Falck som fikk de to utenlandske trailerne tilbake på veien.

Les flere bil- og motorsaker fra TA her:

Les også: Litauisk vogntogsjåfør må bøte en månedslønn etter velt