Politisykkel (Foto: Minstemann)
Politisykkel (Foto: Minstemann)

Trafikksyndernes største skrekk

Vi fikk hjelp av en politimann i siste utgave av Broom. Bent Wigernes kjører en BMW K 1200 RS, og vi tok en nærmere titt på hva du får på nakken hvis du ikke oppfører deg.

Politisykkelen bygger på en tøff BMW K 1200 RS, men den har selvfølgelig fått noen oppjusteringer for å gjøre jobben som politisykkel. Det er plass til våpenskrin bak og den er utstyrt med blålys.

Skulle bilisten foran være litt uopmerksom er det montert en høylytt sirene. (Det kan være lurt å justere ned lyden på høretelefonene når den skrus på 1:25 ut i filmsnutten.) I bytrafikk er den mer enn sterke nok, men i høyere fart blir mye av lyden borte. Da må Bent basere seg på effektiv plassering i trafikken.

Police Pilot heter verktøyet som måler gjennomsnittshastigheten på kjøretøyet foran. Det fungerer ved at en sensor på navet som registrer pulser. For å forsikre at utstyret er i orden sjekkes det hver eneste dag på en strekning på Ekeberg.

En av de minst moderne gjenstandene på sykkelen er sambandet, men det er helt nødvendig for å holde kontakten med operasjonssentralen og andre kolleger.