Toyota Venza side
Toyota Venza side

Toyota Venza: Falt pladask på skiferie i Østerrike

Nå er spørsmålet: Er det vanskelig å få den hjem til Norge?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei! Var i Østerike og gikk på ski for en mnd sidan, såg der en stilig Toyota Venza. Er det mulig å ta en slik til Norge? Dyr fornøyelse? Har forstått det slik at det er ein bil for det amerikanske markedet, men likte den veldig godt. Helsing ein med 3 ungar og som ikkje vil ha standard SUV eller stasjonsvogn.

Benny svarer:


Hallo du! Får du tak i en Venza – så får du definitivt en SUV som få andre har. Porsche Cayenne blir dusinvare mot denne.

Det er helt riktig som du sier – denne er lagd for det amerikanske markedet. Ikke nok med det, den produseres i USA også, og baseres på den langt mer velkjente Toyota Camry som dessverre heller ikke selges her hjemme lenger.

Jeg vil vel beskrive Venza som noe midt i mellom SUV og stasjonsvogn. Den leveres både som forhjulstrekker og firehjulstrekker. Motorene er enten en stor firesylindret sak på 2,7-liter og 182 hk, eller en 3,5-liter V6 på 268 hk. Begge er dessverre bensinmotorer. Dieselmotorer er fortsatt et unntak i USA. Det er nesten bare lastbiler og tog som går på diesel der borte.

Dette gjør bruktbilimport av denne neppe blir lønnsomt. Her bil man få både en høy CO2-avgift og hk. avgift. Tipper du får en kjempefin Toyota Land Cruiser for hva du må betale for å få en Venza inn i Norge.

I og med at den produseres for det amerikanske markedet, vil har den også et navigasjonsanlegg som trolig ikke funker her hjemme og ganske sikkert også ”oddetallsradio” som på langt nær tar inn alle radiostasjonene. Venza har forresten fått mye skryt for fint og eksklusivt interiør av motorpressen. Tror nesten vi snakker litt ”Lexus-ligth” her.

Beklager hvis jeg ødela en bildrøm for deg her nå – men håper du finner en annen bil du kan leve lykkelig med!

Del med vennene dine på Facebook


Les også: Toyota Land Cruiser - offroad-legenden fyller 60 år


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under:

Toyota Venza
Toyota Venza