Toyota RAV4: Smart SUV-kjøp til 250.000,-

Når du skal ha en bil som går og går - og ikke gir deg bekymringer.

Toyota RAV4
Toyota RAV4

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei vi håper å kunne bytte inn stasjonsvogna i en høyere bil i løpet av året. Kjører i dag en Toyota Carina E som har gjort sitt beste og vel så det. Tenker å beholde den som bil nummer to og kjøre den helt ned da den sikkert ikke er verdt noe særlig. Men kan du anbefale oss en liten SUV med firehjulstrekk som helst ikke koster mer enn 250 000 kroner? Må være god kvalitet. Jeg kan ingen ting om mekking selv og har ikke råd til å risikere store utgifter på den. Håper du kan hjelpe med et forslag.

Benny svarer:

Det er mye å velge mellom her, i hovedsak ville jeg nok vurdert en japansk eller koreansk bil ut fra kriteriene du setter opp.

Skal jeg anbefale EN bil tror jeg det må bli Toyota RAV4. Den har år etter år vist seg som den bilen i klassen med minst feil. RAV4 bare går og går og gir sjelden eierne sine noen bekymringer. Unntaket er eldre biler med 1,8-liter beninmotor, de kan få motorbank.

Her er det også mye å velge mellom på bruktmarkedet. De går generelt fort ut, så du må nok regne med å slå til ganske kjapt hvis det dukker opp en fin og pen bil.

Finn et eksemplar som virker pent behandlet og som har full servicehistorikk. Se under bilen etter skader, det er ikke ofte, men noen av eierne kan ha forsøkt litt vågal offroadkjøring med den. Det er også viktig at interiøret er helt og pent.

Andre? Da kan du for eksempel ta en titt på Nissan X-Trail, Honda CR-V, Subaru Forester og Suzuki Vitara. Mazda Tribute er en liten outsider i klassen, den er det rett og slett ikke så mange som vet om, derfor kan du også gjøre svært gunstige kjøp på den.

Lykke til med biljakten.

Les også: Dette er sannsynligvis det smarteste SUV-kjøpet


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: