Toyota RAV4: - Hva gjør denne SUV-en så innmari god?

Går til topps i den ene kvalitetsundersøkelsen etter den andre.

Toyota RAV4. Illustrasjonsfoto
Toyota RAV4. Illustrasjonsfoto

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann er på biljakt og fant en artikkel dere har om Toyota RAV4 da jeg google den bilen. Ser at dere mener det sannsynligvis er det smarteste SUV-kjøpet man kan gjøre i forhold til lite feil og problemer. Men kan du si litt om hvorfor det er slik, har Toyota gjort noe ikke konkurrentene gjør. Vurderer tre år gammel bil, er det noe annet du kan fortelle om denne modellen? På forhånd takk og hilsen fra Karlsen.

Benny svarer:

Hei Karlsen! Jada, Toyota RAV4 er fantastisk gode biler, rent teknisk sett, og det er en bilmodell som bestandig kommer veldig godt ut på kvalitetsundersøkelser og statistikker over biler med minst feil, uansett årsmodell og hvem som står bak publikasjonene.

Både hos tyske TÜV og hos den svenske Bilprovningen kommer den veldig godt ut.

Jeg tror at en av grunnene til at det er slik, er at da denne bilen var ny, så hadde Toyota et uttalt mål om at de IKKE skulle være førstemann med avanserte tekniske nyvinninger. Altså helt motsatt filosofi av hva en del av de tyske konkurrerende merkene hadde – de befinner seg ofte langt nede på de omtalte statistikkene...

Man kan vel på mange vis si at RAV4 er en forholdsvis enkel, grei og ærlig bil – og kanskje heller ikke særlig spennende, men god er den – det kan ingen ta i fra den.

Er det så aldri noe feil med en RAV4? Jo da, litt smårusk her det vært der også. 1,8-liters bensinmotoren på litt eldre biler kunne få skjørtebank, og det finnes også eksempler på litt nyere dieselbiler av arten som har hatt motorbytte, så ingen bilmerker styrer helt unna problemer – ei heller Toyota.

Men alt i alt er nok en hel, pen og godt oppfulgt RAV4 et av de tryggeste bruktbilkjøpene man kan gjøre.

Det speiler også bruktbilprisene og fine, godt utstyrte eksemplarer med lav km. stand er en av få biler som fortsatt selges i ekspressfart.

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ:Sannsynligvis det smarteste SUV-kjøpet du kan gjøre:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: