Toyota Prius v: Er dette din neste familiebil?

Toyota Prius er ikke lenger bare én bil. Se bare på dette!

Prius v
Prius v

Prius har vært en kjempesuksess for Toyota - og har samtidig blitt nesten synonymt med hybridbil. Den posisjonen har Toyota tenkt å bygge videre på og viser store ambisjoner på bilutstillingen i Detroit akkurat nå.

Her har de nemlig premiere på to helt nye Prius-utgaver - og bekrefter dermed at Prius skal vokse til å bli en hel familie av hybridmodeller. Ambisiøst - og sannsynligvis helt riktig med det utgangspunktet Toyota nå har.

Mer bagasjeplass

Mest interessant av disse to er slik vi ser det bilen som heter Prius v. v-en står for versatility og dette er en femseters flerbruksbil med adskillig større bagasjerom enn "standard" Prius. Det ble lenge spekulert i at den ville komme som sjuseter, men slik er det i alle fall ikke fra starten av.

I stedet har Toyota prioritert bagasjeplassen, noe som hos endel kjøpere er et ankepunkt mot dagens modell.

Baksetet kan i tillegg skyves i lengderetningen, det gir økt fleksibilitet. Avstanden mellom seteradene er 96,5 cm, noe som sikrer god beinplass. Seteryggene kan tiltes inntil 45 grader for økt komfort. Også ryggen på fremre passasjersete kan legges flatt ned når man skal frakte ekstra lange gjenstander.

Bagasjerommet har en kapasitet på inntil 971 liter (målt på amerikansk vis, fra gulv til tak) med alle seter intakt.

LES OGSÅ: Denne Toyotaen har vært på Sydpolen

Prius-v-bakfra
Prius-v-bakfra

Verso-konkurrent?

Prius v kombinerer en 1,8-liters bensinmotor med 98 hk med en elektrisk motor som yter 80 hk. Til sammen gir drivlinjen 134 hk.

De fysiske målene til Prius v er 462 x 178 x 157 cm, med akselavstand på 278 cm. Den kommer på markedet i USA til sommeren, men det er foreløpig ikke avklart om og eventuelt når den kommer til Norge.

Rapportene fra Detroit går på at Toyota kanskje ikke ønsker å gi flerbrukeren Verso unødig tøff konkurranse og at de derfor i alle fall avventer introduksjon av Prius v her. Men at vi får hybrid-flerbruker fra Toyota i løpet av ikke mange år, er neppe noen dristig påstand.

LES OGSÅ: Tidenes tøffeste Toyota

Urban småbil

Prius c Concept er på sin side en småbil som skal appellere til det Toyota betegner som "unge single og par som er opptatt av lave utslipp og samtidig en morsom kjøreopplevelse".

Her snakker vi kompakt størrelse, men overraskende stor innvendig plass. Bilen vil inkludere mye avansert teknologi som er tilgjengelig i dagens Prius.

Prius c Concept vil komme på markedet i USA i første halvdel 2012, og vil være bilen med lavest forbruk av alle hybrider.

Vi har testet Prius plug-in-hybrid - les mer her:

Prius-c-Concept
Prius-c-Concept