Toyota Previa: Billig og stor familiebil? Sjekk denne!

Og i motsetning til mange konkurrenter er også kvaliteten svært god.

Skal du ha en bra flerbruksbil til under 100.000 kroner   da er det vanskelig å komme unna Toyota Previa.
Skal du ha en bra flerbruksbil til under 100.000 kroner da er det vanskelig å komme unna Toyota Previa.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei skriver til deg i håp om å få et lite råd. Vi må ha større bil snart og jeg ser på sjusetere av den litt voksne typen. Har egentlig veldig lyst på Ford S-Max, men den blir for dyr. Skal helst ikke bruke mer enn 100.000 kroner på det, også litt avhengig av hva vi får for bilen vi har i dag. Har skjønt at det er mange biler i denne klassen det er lurt å holde seg unna, blant dem Sharan og Galaxy. Finnes det en bra, stor og driftssikker bil du kan anbefale til denne prisen? Vennlig hilsen Henning.

Benny svarer:

Hei Henning. Bra, stor og driftssikker og til 100.000 kroner ... Nei, da har du ikke mengder av biler å velge mellom, men jeg skal gi deg et godt forslag: Toyota Previa av siste generasjon.

Det er en stor, rommelig og praktisk flerbruksbil. Og i motsetning til mange av konkurrentene i denne klassen er det også en bil med høy kvalitet. Finner du et fint eksemplar, vil jeg ikke nøle med å anbefale kjøp.

Jeg har sett mange eksemplarer til under 100.000 kroner etter hvert. Da snakker vi gjerne 2001/2002-modeller med relativt høy kilometerstand og 2,4-. liters bensinmotor. Motoren gjør nok at en del kjøpere oppfatter bilen som litt ukurant. Det "skal" liksom være diesel også i denne klassen, men til gjengjeld gjør det at prisen fort blir hyggeligere enn hos mange konkurrenter.

Her er det bare å laste inn - Previa er en av de største bilene i denne klassen.
Her er det bare å laste inn - Previa er en av de største bilene i denne klassen.

LES OGSÅ: Hvorfor er flerbruksbilene så dårlige?

Mange varebiler

Kvaliteten er i kjent Toyota-stil og det er få kjente feil og mangler på disse bilene. Likevel er det naturligvis lurt å sjekke nøye når bilen har blitt såpass gammel. En tilstandsrapport/test er absolutt å anbefale. Sjekk også at alt er i orden og virker inne i bilen. Flerbruksbiler av denne typen kan gjerne få litt hard behandling.

Det ble solgt mange som varebiler da de var nye. En del av disse har blitt ombygget siden. Kommer du over en slik, er det greit å sjekke at alt er på stell – og gjerne også hva slags bruk den har hatt som varebil. De fleste har bare gått rundt med ganske tomt lasterom, da er det ingen ting å bekymre seg for.

Previa er ikke like fleksibel som de mest moderne konkurrentene. Interiøret begynner også å se litt datert ut og mangler kanskje litt i "opplevd kvalitet" Til gjengjeld får du altså en stor og driftssikker bil til en veldig hyggelig pris nå.

Lykke til med jakten!

Linjene er kanskje ikke de mest moderne lenger, men dette er mye bruktbil for pengene.
Linjene er kanskje ikke de mest moderne lenger, men dette er mye bruktbil for pengene.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest populære bruktbil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med flerbruksbilene sine

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: