Toyota Land Cruiser har solgt veldig bra på grønne skilter og her er det veldig mye å velge mellom på bruktmarkedet.
Toyota Land Cruiser har solgt veldig bra på grønne skilter og her er det veldig mye å velge mellom på bruktmarkedet.

Toyota Land Cruiser: - Vil ikke se ut som hverken kidnapper eller pizzabud

Hva kjøper du da på grønne skilter? Brooms bilekspert vet råd!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei,

Jeg er en mann som ikke har barn (har hund) og tidvis har jeg kjæreste. Om tidens kjæreste da har små barn har jeg ikke noe stort behov for å ha dem i bilen.

Derfor lurte jeg på om dere kunne anbefale en tøff bil med grønne skilter. Vi snakker da type SUV, for jeg kommer ikke til å kjøre rundt i noe som får meg til å se ut som en kidnapper eller et pizzabud. Som en liten peker liker jeg både X3, Q5 og XC70. Noen gode tips?

Benny svarer:

Heisann, det var en morsom utfordring! Du kan få utrolig mye fin bil for pengene så lenge du nøyer deg med to seter. Skulle noe endre seg og du plutselig får lyst til å ha med unger i bilen likevel (man vet jo aldri...) er det jo mulig å sette inn baksete etter hvert.

Skjønner at du heller litt mot SUV her. Det er mange SUV-er som har klart kravene til den berømmelige "statskassa" og som dermed er godkjent med grønne skilter.

Du får for eksempel en knallfin Land Rover Discovery, en bil med veldig mange styrker, men også en bil du må regne med koster litt å eie.

Vil du heller ha Mercedes, kan du jo se nærmere på GL og R-klasse, to gedigne og luksuriøse biler. Jeg har selv en Mitsubishi Pajero, skikkelig slitesterk bil med god framkommelighet og mye plass.

Nissan Pathfinder er allerede litt glemt på bruktmarkedet, men er også et interessant alternativ. Selv har jeg en svakhet for Hummer og skulle til å anbefale det før jeg kom på det du skriver om å se ut som en kidnapper.. Da er Hummer kanskje ikke helt bilen, he he

Men det er mye annet amerikansk å velge mellom, hva med en Dodge RAM SRT-10? Da har du en seriøst heftig bil!

Men det kanskje mest fornuftige - men samtidig kule kjøpet - tror jeg kanskje er Toyota Land Cruiser. Her har du også utrolig mye å velge mellom på bruktmarkedet.

Alle slags type mennesker og yrkesgrupper kjøpte denne ny på grønne skilter. Du skal kanskje ikke kjøpe firmabilen til han som eier bygdas steinbrudd - men heller se etter en bil som har hatt et rolig liv på hovedsaklig landevei med en person bak rattet.

Lykke til med valget, her har du mye spennende å velge mellom!

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Slik har norske bilkjøpere utnyttet smutthullene

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: