Toyota HiAce: Tør du å kjøpe etter en halv million kilometer?

Det gjør Brooms bilekspert. Les hvorfor:

Illustrasjonsbilde, Toyota HiAce.
Illustrasjonsbilde, Toyota HiAce.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Trenger en byggebil som samtidig må kunne gjøre jobben som bil nummer to i en periode framover. Har sett på mye forskjellig men kommer stadig tilbake til Toyota Hi Ace.

Den gir oss både plass til ungene og mye last baki. Har hørt mye positivt om den. Kan ikke bruke så mye penger på dette og da blir det gjerne at de har høy kilometerstand. Har sett en 1991-modell nå som har gått nesten akkurat 500 000 km. Den ser ganske fint holdt ut og har nylig blitt EU-godkjent. Er det tilrådelig å kjøpe selv om den har gått så langt og tror du det vil være greit å få solgt den om ett og et halvt til to år? Den har dieselmotor.

Benny svarer:

Hallo du. 21 år gammel bil som har gått 500.000 kilometer er uansett risikosport. Rent statistisk burde den ha vært presset og blitt til spiker for flere år siden.

Når det er sagt så er en HiAce med dieselmotor ikke noen dum bil til ditt formål, men en litt nøye sjekk både mekanisk og etter rust er i aller høyeste grad på sin plass. Selv ikke disse bilene varer evig, selv om det i utgangspunktet er solid redskap. En fersk EU-kontroll trekker helt klart opp og prisen må være riktig.

Jeg har selv kjøpt bil (Subaru) som hadde gått over 600.000 kilometer. At den var god som ny. er vel å ta i, men alt virket som det skulle og den startet og gikk i alle fall det halvannet året jeg hadde den ... Det mest dramatiske jeg opplevde med den var en punktering. Underveis skiftet jeg eksosrør og et hjullager. Ikke verst? Da jeg solgte den fikk jeg igjen det jeg hadde gitt for den – og enda litt til.

Så høy kilometerstand behøver ikke bare bety masse problemer ...

Hvordan bilen har blitt tatt vare på underveis er alfa og omega her. HiAce er en biltype som ofte lever et hardt liv, men unntak finnes så klart. Tar du godt vare på den, bør det heller ikke være noe problem med gjensalg av denne om et par år. Det er helt sikkert ikke bare du som er i en slik situasjon at du trenger en byggebil Lykke til.

LES OGSÅ: Toyota Hiace forsvinner fra markedet:

Del med Facebook-vennene dine

Se hvor langt Broom-lesernes biler har gått - klikk her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: Han er hekta på HiAce – har hatt 500 stk.:

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: