Toyota Hiace: Dette må være verdens mest spesielle racerbil

Det finnes ikke dårlige biler, bare dårlig innstilling. Se video!

En Toyota Hiace har omtrent like gode luftmotstand egenskaper som Postgirobygget. Desto mer imponerende når noen bygger dragrace bil av en slik   og atpå til får den til å fungere som bare det. Foto: Skjermdump fra Youtube
En Toyota Hiace har omtrent like gode luftmotstand egenskaper som Postgirobygget. Desto mer imponerende når noen bygger dragrace bil av en slik og atpå til får den til å fungere som bare det. Foto: Skjermdump fra Youtube

Hører du til de mange som gjerne skulle ha forsøkt seg på "rattlås-rally" en gang, men føler at du ikke har noe på hjul som er egnet til å rigge? Sjekk denne videoen, og forsøk å finne en annen unnskyldning etterpå.

Videoen er fra Australia, der en kar ved navn Burt Willemsen har entret racingens mest eksplosive gren med innstillingen "man tager hvad man haver". Det er i hvertfall ikke aerodynamiske hensyn som har fått ham til å velge en Toyota Hiace av den aller mest kantete generasjonen.

Les også: Chevy small block - verdens mest produserte motor

På den annen side er det utrolig gøy at noen gjør nettopp slike ting. Da legger man lista høyt for seg selv - og man viser alle andre at det er mulig å få til det utrolige, selv med et litt spesielt utgangspunkt.

Del med Facebook-vennene dine!

Det sitter en Chevrolet small block V8 et sted inne i kolossen, med påmontert turbo. Intercooler av tørris-typen og fuel injection-system fra MoTec er oppgitt å være det som får bilen til å tilbakelegge de 402,25 meterne på imponerende 8,9 sekunder, selvsagt i tillegg til adskillig modifisering av chassis og drivverk.

Se hvor fint bilen fungerer på stripa i videovinduet under:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xm0ApRoPeds

Se også: Denne pickupen er heller ikke som alle andre dragracebiler