Toyota GT 86: Jo da - de kan lage morsomme biler også!

Les mer om sportsbilnyheten som mange har ventet på her:

Toyota GT 86, morsom GT bil på gang ...
Toyota GT 86, morsom GT bil på gang ...

Det er veldig lett å falle i den fella å tenke at Toyota er de som lager, gode, trauste og litt kjedelige familiebiler. Kanskje er det med rette de siste årene også - men fakta er at de har en god del litt mer sporty godbiter på samvittigheten også.

Navn som Celica, Supra, MR2 og ikke minst 2000 GT er alle biler som får blodpumpa til de fleste bilentusiastene til å slå litt fortere.

Les også: Tidenes tøffeste Toyota

Verdens minste

Ryktene har versert lenge, men i dag i dag lettet de endelig på sløret og avslørte sin nyeste GT-skapning. Nemlig det som de selv kaller verdens minste fireseters sportscoupé – GT 86.

Toyota FT 86
Toyota FT 86

Vel – når jeg sier ”Toyota sin” så er det en sannhet med modifikasjoner. Dette er nemlig et samarbeid med Subaru som blant annet har bidratt med motoren – en bokser så klart! 2-literen byr på 200 hk og 205 Nm på høye 6.600 o/min. En skikkelig turtallsmaskin, med andre ord – og det liker vi!

Toyota fornyer bestselgeren, Camry:


Lavt tyngdepunkt

En annen fordel med boksermotor er at tyngdepunktet blir hyggelig lavt, med godt veigrep som en hyggelig bivirkning. Motoren er plassert såpass langt bak at vektfordelingen blir 53/47 prosent foran/ bak. Det bør gi bilen god balanse – noe som er viktig i en GTl.

Den vil bli tilgjengelig med to giralternativer. En manuell og en automat. Begge 6-trinns.

I og med at Subaru er sterkt involvert i utviklingen så skulle man kanskje tro at FT 86 kommer som firehjulstrekker, men det gjør den ikke – i alle fall ikke enda. Den trekker på bakhjulene. Det er heller ikke feil på en seriøs GT.

Slik ser den ut innvendig. Ganske tøff?
Slik ser den ut innvendig. Ganske tøff?

Tre versjoner

Subaru og Toyota har som vi allerede har vært inne på samarbeidet om denne. I Subaru-utgave heter den BRZ, og det spekuleres om den kommer i en STI-versjon med Turbo.

Det vi imidlertid er helt sikre på er at den i USA skal selges som Scion (som på andre siden av ”dammen” er Toyotas ungdomsmerke) og da lyder den navnet FR-S.

Salgsstart for modellen er sommeren 2012. Vi gleder oss til prøvekjøring!

Del med Facebook-vennene dine

Vi har testet Toyota SUV-en mange drømmer om:

Se video av GT 86 her:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nw6WnrqMDTw