Toyota Celica gjør comeback som FT-86

Lekker, rimelig - og med suveren kvalitet. Her er nye Toyota FT-86.

Endelig lager Toyota sportscoupe igjen!

Toyota har rike tradisjoner med rimelige sportsbiler. Men etter at siste Celica forsvant, har det vært helt dødt på denne fronten. Toyota har valgt å konsentrere seg om fornuftige biler som kan selges i stort volum.

Helt til nå. Med FT-86 Concept gjør denne biltypen comeback hos japanerne.

"Kunne godt tenkt meg å hatt en sånn bil:) - diskuter her:

Mye fra Subaru

Bilen vises første gang på Tokyo-utstillingen senere i oktober. Toyota er foreløpig sparsomme med informasjon, men to av målsetningene med dette prosjektet er at bilen skal bli prisgunstig. Og at kvaliteten skal være høy. Denne bilen skal tåle hard kjøring uten å gå i stykker.

Mer lyst på hybrid? Les testen av Toyota Prius her:

FT-86 er et samarbeidsprosjekt med Subaru. Det skal være mye Subaru-mekanikk under skallet og også motoren kommer fra Subaru. Dette er med på å holde utviklingskostnadene nede, dermed kan bilen bli lønnsom selv om den ikke vil selge i veldig stort antall.

Scirocco

Oppskriften lover godt: Lav vekt, 200 hk, bakhjulstrekk og spenstig design, både utenpå og inni. Bilen er ikke mer enn 4160 cm lang, men likevel skal den være en femseter, i alle fall hjemme i Japan. Vi tipper plassen i baksetet uansett er temmelig begrenset.

Les mer om annerledesbilen iQ - klikk her:

Den argeste konkurrenten i starten blir utvilsomt VW Scirocco. Men også Opel og Ford - for å nevne noen - kommer til å lansere biler i denne klassen i relativt nær framtid.

Oppkalt etter Corolla

En ting skiller Toyotaen fra disse konkurrentene: At den har trekk på bakhjulene. Det betyr mer "ekte" sportsbil og lover godt for kjøreegenskapene.

FT-86 er forresten et navn med røtter. Den er oppkalt etter Corolla AE-86, en liten bakhjulsdrevet coupe som har oppnådd kultstatus blant japanske driftere.

Brukt Toyota? Du finner over 20 modeller i Brooms bruktbilguide - klikk her:

Toyota FT-86 Concept
Toyota FT-86 Concept

Toyota FT 86 Concept
Toyota FT 86 Concept
Toyota FT 86 Concept
Toyota FT 86 Concept
Toyota FT 86 Concept
Toyota FT 86 Concept
Toyota FT 86 Concept
Toyota FT 86 Concept
Toyota FRT 86 Concept
Toyota FRT 86 Concept
Toyota FRT 86 Concept
Toyota FRT 86 Concept