Toyota Camry: Dette er USAs mest solgte bil

Gammel traver fra Toyota holder koken - nykommer fra VW er i støtet Se tallene:

Mest solgt av personbilene i USA   dette er  Toyota Camry.
Mest solgt av personbilene i USA dette er Toyota Camry.

Selv om USA ikke lenger er verdens største bilmarked (den posisjonen har Kina overtatt), er det fortsatt solide dimensjoner over tallene

1.059.730 såkalte "light vehicles" ble registrert i juli.

Helt til topps både i juli og så langt i år går Toyota Camry. Det er flere år siden den stille og rolig forsvant fra det norske markedet etter mange år med dalende salg.

Men i USA er den fortsatt en storselger – og kommer etter alt å dømme til å bli mest solgte personbil i 2011.

Sterkt av Chevrolet

Leveringsproblemer etter jordskjelvkatastrofen har påvirket mange japanske bilprodusenter, men Camry holder altså koken. Det samme kan vi ikke si om erkerival Honda Accord. Den holder såvidt andreplassen så langt i år, men i juli ble det en svært beskjeden sjuendeplass på Accord.

Chevrolet har all grunn til å glede seg over å ha to biler inne på topp 10. Cruze har en knallsterk juli og tar andreplassen. Malibu følger opp med en sterk femteplass. Erkerival Ford må nøye seg med sjetteplass som sin beste plassering i juli, der finner vi modellen Fusion.

LES OGSÅ: Hangover for japansk bilindustri

VW presser priser

Hyundai er på sin side kraftig på offensiven i USA og Sonata begynner nå for alvor å blande seg inn i det gode selskapet. Fjerdeplass i juli - mens lillebror Elantra er inne på tiendeplass.

Størst momentum av importmerkene akkurat nå har likevel Volkswagen. De har startet en kraftig USA-offensiv, med fokus på svært konkurransedyktig prispolitikk. Jetta tar niendeplassen i juli og den nye USA-tilpassede Passaten har også kapret mange nybilkunder.

LES OGSÅ: Denne Passaten får ikke vi kjøpe

Her er topp 10 personbiler i USA:

tabell-usa-salg
tabell-usa-salg

Tallene er for juli - og så langt i 2011. Kilde: autonews.com.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Feite amerikanere sender drivstofforbruket til himmels