Dette er første bilde av nye Toyota Avensis
Dette er første bilde av nye Toyota Avensis

Toyota Avensis: Norsk bestselger kommer i ny utgave

Er det lurt å vente - eller kan man like gjerne kjøpe den "gamle"?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny og takk for en god spalte – og for gode svar. Håper du også kan hjelpe meg. Jeg har nå i fire år slitt med en brukt Audi A6. Fin å se på og god å kjøre – MEN bilen har kostet meg både frustrasjon, søvnløse netter og titusenvis av kroner i reparasjoner hvert eneste år. Nå gir jeg opp og selger hele dritten. Tenkte nå å ”safe” og rett og slett kjøpe en helt ny Toyota Avensis – for å slippe flere bilproblemer. Så til spørsmålet: Dagens Avensis-modell har jo gått en stund så jeg lurte på om det kanskje kommer en ”ny” utgave snart, og om det evt. er lurt å vente på den?

Benny svarer:

Hei du.

Leit å høre at Audien ikke har fungert helt i tråd med forventningene, men eldre biler av denne typen kan nok være dyre å holde om man er uheldig. De nyere A6´ene er heldigvis mye bedre.

Jeg kan bekrefte at det er en ny Toyota Avensis på gang. Ny er vel stregt tatt litt feil, det er snakk om en ”facelift” - altså en oppdatering av dagens modell. Det er snakk om både design og tekniske endringer. Det trenger den om Toyota skal holde sin posisjon som et av Norges mest solgte bilmerke. Det er VW Passat som er hovedkonkurrenten her.

Nye Avensis skal ifølge ryktene vises på bilutstillingen i Frankfurt neste uke. Jeg har bare klart å få tak i ett eneste bilde av nykommeren – det som du ser over. Toyota holder kortene svært tett til brystet...

Jeg tror også at det er lurt å vente på denne. Den ”forrige” blir fort litt gammel ved siden av den nye. Morsomt å være ”først” også – og bilen vil være ”moderne” litt lengre – noe som igjen vil påvirke bruktbilprisen når du engang skal selge den.

Fordelen ved å evt. kjøpe den gamle er at prisene ofte reduseres noe eller at det følger med rause utstyrspakker – når det blir kjent at en ny utgave er på vei

Splitter ny Toyota med fem års garanti skal etter alle solemerker gi deg et trygt og forutsigbart bilhold – så jeg tror nok du skal få tilbake nattesøvnen med en slik i garasjen.

Lykke til!

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Toyota 2000 GT: - Noen finner drømmedama - andre finner drømmebilen

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: