Forfra
Forfra

Toyota 2000 GT: - Noen finner drømmedama - andre finner drømmebilen

Broom-Benny fant sin da han snek seg inn på kino for å se James Bond.

Med morratryne og dagens første kaffekopp i hånden, tar jeg et mer eller mindre et tilfeldig sveip innom ebay – egentlig ikke for å kikke etter noe spesielt, men nærmest bare for å ha gjort det.

Da plutselig, er den der. Som skutt ut av det store intet - en av mine absolutte drømmebiler! På mange måter en raring som jeg aldri har sett ”live” og som jeg kanskje heller ikke synes er veldig pen - men utrolig tøff og sexy. En bil som bestandig har har fascinert meg. Voldsomt. Helt siden jeg hadde den som lekebil da jeg var guttunge.

Kjærlighet på hjul

Fascinerte gjorde den også da jeg og en gjeng kompiser noen år senere klarte å snike oss inn på James Bond filmen "You Only Live Twice", med 16 års-grense. Etter filmen var gutta var helt fortapt i Bond-baben og snakket ikke om noe annet på veien hjem. Den ene kameraten min påsto til og med at dama hadde blunket til ham... Tror du han var forelsket, eller???

Jeg var også minst like fortapt - ikke i Bond-dama - men i Bond-bilen. En Toyota 2000 GT som vi fikk se noen korte glimt av. Dæven for et støkke, og for noen svustige linjer! (Ja - jeg snakker fortsatt om bilen...)

Det er tydelig at denne bilen fortsatt gjør noe med meg. Da den brått og plutselig popper opp på skjermen foran meg, setter jeg kaffen i vrangstupen. Ikke nok med det – jeg klarer i tillegg å hoste/nyse den opp igjen og ut gjennom nesa. Godt jeg er alene på kontoret så tidlig på morgenen – det var neppe noe vakkert syn...

Les også: Topp 5 - verdens mest solgte biler


Japans første superbil


Dashbord
Dashbord

Uansett, det er altså en Toyota 2000 GT – Japans første superbil - til salgs i USA. En av bare 351 produserte og en av bare 84 produserte med rattet på ”riktig” (venstre) side.

Klikk her for å se annonsen på ebay:


Bilen er hvit med sort interiør, og ble solgt ny av Toyota forhandleren i St.Louis. Den vakre bilen har kun hatt én eier som har stelt den eksepsjonelt godt. Her er det ”matching numbers”, full historikk, dokumentasjon, originalverktøyene på plass og alt hva hjertet til en bilentusiast kan begjære. Dette er nok et av de best bevarte eksemplarene som finnes av denne sjeldne arten.

Del med vennene dine på Facebook

Stiv pris

Det er selvfølgelig hyggelig det, men det gjør også at prisen når astronomiske summer, og at en litt overivring norsk biljournalist er sjanseløs når det gjelder å realisere drømmebilen.

De 650 000 dollarene - eller drøyt 4,5 millionene + norsk moms - som forlanges for 2000 GT-en er det nok trolig en litt velfødd bilsamler som blar opp. For å sikre seg denne juvelen i det som sikkert allerede er en anstendig samling flotte biler.

Den er jo veteran og koster således veldig lite å eie. Men det hjelper meg nok ikke helt i denne sammenhengen. Jeg må selge både biler og hus for å få råd og hvor skal jeg ha Toyotaen da? Og kanskje litt mer realistisk: Hvor skal jeg og ungene bo da. Det blir nok med drømmen...

Ja, ja - morsomt å se i alle fall. Nå får jeg tørke opp kaffen jeg sølte før Knut og de andre gutta kommer på jobben...

Hva er drømmebilen DIN? Det kan du fortelle her:


Bakfra
Bakfra

Ble du også fascinert? Les mer om Toyota 2000 GT her: