Topp 5: Dette er verdens mest solgte SUV-er

Listen inneholder mange norske familiefavoritter

Dette er noen av SUV-ene som selger veldig godt på det
norske og internasjonale markedet.
Dette er noen av SUV-ene som selger veldig godt på det norske og internasjonale markedet.

Salget av de litt høyreiste SUV-ene har virkelig skutt fart de siste årene. Vi kan vel trygt fastslå at de - i likhet med internett - har kommet for å bli.

SUV og gjerne et eksemplar utstyrt med firehjulstrekk, passer norsk klima og veistandard som hånd i hanske. Dessuten byr de på god plass og høy sittestilling. Det er også svært ofte velutstyrte utgaver vi nordmenn velger oss.

Men det er ikke bare vi nordboere som setter pris på disse kvalitetene. Det gjør folk ellers i verden også.

Listen over verdens mest solgte SUV-er i 2013 inneholder mange biler som finnes i utallige norske garasjer.

 

Nr. 1: Honda CR-V

Hondas trofaste CR-V  stikker av med tittelen verdens mest solgte SUV - med hele 726.961 solgte biler. 

Sitat fra vår test: På dårlig grusvei oppfører den seg også pent, og CR-V takler humper og vaskebrett på en svært god måte. Bilen virker godt sammenskrudd og er uten sjenerende skrammel og gnissing selv om underlaget vi kjører på er alt annet enn jevnt – ikke helt ulikt norske veier...

Les hele testen her:

Nr. 2: Toyota RAV4

På andreplass på listen over verdens mest solgte SUV-er er det også en norsk kjenning. Nemlig Toyota RAV4. 535.360 solgte biler kan Toyota notere seg.

Sitat fra vår test: Ønsker du deg en Toyota med god plass til familien og firehjulstrekk behøver du ikke lengre kjøpe Landcruiser. Det sparer du 400.000 kroner på.

Les hele testen her

Nr. 3: VW Tiguan

Tredjeplassen innehas av en annen bil mange nordmenn her et forhold til. Der finner vi nemlig VW Tiguan med 446.842 solgte biler i fjor.

Sitat fra vår test: Bilene i denne klassen er jo ikke akkurat de som vanligvis utmerker seg med de beste og hvasseste kjøreegenskapene. Tiguan er heller ikke noen racerbil, men til å være en ganske høyreist bil med begrenset akselavstand, overrasket den svært positivt.

Les hele testen her:

Nr. 4: Nissan Qashqai

Nissan Qashqai solgte også bra. 393.777 biler var status da regnskapet var oppgjort. Qashqai kom i helt ny utgave tidligere i år og den vil derfor trolig bite enda bedre fra seg neste år.

Sitat fra vår test: Qashqais design har vist seg å være en genistrek. Det er en såkalt crossover, men mange synes den ser ut som en SUV. Og det er en bil som gir en viss status for en relativt billig penge.

Les hele testen her:

Nr. 5: Kia Sportage

Kia er et forholdsvis nytt bilmerke både her hjemme og ute i verden. Det hindret allikevel ikke Sportage i å kapre femteplassen over verdens mest solgte SUV-er i fjor. Med 389.233 biler var de ikke langt bak Qashqai.

Sitat fra vår test: Det er godt mulig at jeg har litt ”skjev legning” Jeg synes nemlig at det er ekstra morsomt å kjøre bil når det er møkkavær og dårlig føre. Jo verre vær - jo bedre! I alle fall så lenge man har en skikkelig bil. Og møkkavær og ditto føre fikk vi på testturen

Les hele testen her: