Topp 5: De tregeste nybilene du kan kjøpe

God tid? Da kan dette være noe for deg.

Hvis du har god tid og ikke synes toppfart er så veldig viktig   da kan dette være helt riktige biler for deg!
Hvis du har god tid og ikke synes toppfart er så veldig viktig da kan dette være helt riktige biler for deg!

Toppfarten er vel neppe noe de fleste av oss bileiere sjekker veldig ofte.

Det må eventuelt bli på ferietur til Tyskland, hvor det er fri fart på mange Autobahn-strekninger. Men du verden så opptatt mange av oss er av toppfarten likevel. Det starter gjerne i barndommen – der det er veldig viktig å sjekke hva speedometeret "går til".

Lavest topphastighet

Det har tydeligvis også bilprodusentene fått med seg, for de aller fleste speedometerne fortsetter mye lenger enn det som er bilens oppgitte toppfart.

Men hvilke biler er i mortsatt ende av skalaen! Vi har tatt et lite dykk ned i tallbasen til Opplysningsrådet for Veitrafikken og sett på hvilke nye personbiler som har lavest oppgitt topphastighet.


LES OGSÅ: Denne bilen kan være livsfarlig for førerkortet ditt

Miste førerkortet

Hvis du er blant dem som gjerne tar det med ro også på Autobahn, er det tre biler som utpeker seg med lavest toppfart.

De tre er elvarebilen Renault Kangoo Ze – og trillingene Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn og Citroën C-Zero. Også de tre siste elbiler.

Her er toppfarten 130 km/t. Altså nok til å miste førerkortet på norsk motorvei – på Autobahn bør du nok pent holde deg i høyre fil det meste av tiden.

LES OGSÅ: Det blinker – men ikke sikkert du får bot

Primitiv sjarm

Det går ikke veldig mye raskere for bilen på fjerdeplassen heller: Smart ForTwo 40 CDi Pure gir seg nemlig på 135 km/t. For de av oss som har kjørt ForTwo på motorvei, er vel det også strengt tatt nok.

På femteplass finner vi så en bil som er smekkfull av primitiv sjarm. Suzuki Jimny har snart vært med i en mannsalder, og her handler det helt klart ikke om å kjøre fortest mulig. 140 km/t er toppfarten til den lille 4x4-tassen fra Suzuki. Og da skal vi love deg at farten merkes!

Hvilken er raskest?

PS: Lurer du på hvilken bilmodell vi finner i helt motsatt ende av denne skalaen?

Jo der troner en bil som ikke gir seg før speedometeret når 307 km/t. Det dreier seg om Aston Martin DBS. Men konkurransen er tøff. Det skiller bare en enslig kilometer i timen ned til konsernbror DB9 og Porsche Panamera Turbo S, de har begge toppfart på 306 km/t.


SE DUELL: Kan en Nissan slå verdens raskeste bil?