Topp 5: De rareste i Geneve

Bilmessa i Geneve er i full gang. Viktige nyheter blir avduket, men innimellom skjuler det seg noen skikkelige kuriositeter.

Autobauh_edited 1
Autobauh_edited 1

Autobau bak_edited-1
Autobau bak_edited-1

1) Sbarro Autobau

- En hyllest til Ferrari

Det var bedre før... helt sant! I hvert fall når det gjelder superbiler. Tenk hvor vanvittig Lamborghini Countach så ut da den kom tilbake på 1970-tallet! Siden har det gått nedover, og superbiler har blitt mer og mer like, og like kjedelige.

Den gale bilbyggeren Franco Sbarro har gjort noe med dette. Med sitt konsept Autobau, har han laget en bil det ikke er mulig å forholde seg nøytralt til.

Bilen er offisielt en hyllest til den sveitsiske racerføreren Fredy Lienhard, men like mye en hyllest til Pininfarinas Ferrari-konsept Modulo fra 1970. Stygg? Ja. Kul? JA!

Honda 3hjul
Honda 3hjul

2) Honda 3R-C

- Kunne vært kul, om den hadde gjort 300km/t!

Denne Honda-rariteten ser ut som en trehjulsmotorsykkel. Det er den også, på en måte, men ikke på måten du tror.

Problemet er at vinduet åpnes, og fungerer som vindskjerm når du kjører. Det blir ikke liggende på den tøffe måten som når den står parkert (bildet.)

I tillegg er ikke Honda 3R-C akkurat bygget for høy fart. Dette er mer å regne som en litt rask Segway.

Har du sett den japanske animasjonsfilmen Akira, så vet du hva vi i Broom kunne ønsket oss at denne Hondaen kunne vært.

Hvis ikke kan du ta en titt her: Akira, rå fremtidsmotorsykkel!

Rar sporstbil
Rar sporstbil

3) Hispano Suiza

- Den stygge anda

Hispano Suiza var en spansk bilfabrikk som lagde biler til den absolutte fiffen. Nå er det noen som har sett sitt snitt til å relansere merkevaren, og vi i Broom kan ikke annet enn å anta at de må ha jobbet under et visst tidspress.

Den mindre pene bilen på bildet er i bunn og grunn en Audi R8 med et annet, og grusomt, karosseri. Under motorluka skal det visstnok gjemme seg 750 hester, og prisen blir på rundt 6 mill - uten avgifter!

Dette er ikkeno stygg andeunge, men en stygg and. Vi gir vel ikke det gjenopplivede bilmerke noen sånne voldsomme sjanser til å overleve...

Offroad buggy_edited-1
Offroad buggy_edited-1

4) Fornasari Racing Buggy

- Stygg-stygg

Den italienske mikrofabrikken Fornasari lager obskure rariteter for et smalt marked. Deres designegenskaper pleier ikke akkurat å være cutting edge, men her har de dratt på litt mer.

Racing Buggy er en Chevy-motorisert super-SUV som hadde kjørt ring rundt mange andre biler i klassen. Stylingen kan minne om KTM XBow og KTM motorsykler, kanskje uten at de treffer helt. Men stygt kan være kult, og det er det her.

Westfield_edited-1
Westfield_edited-1

5) Westfield iRacer EV

- Lydløs racerbil...

Hvis du har vært på et Formel 1-løp, eller andre steder det bedrives motorsport med tøffe biler, vet du at lyden er en av de viktigste sanseopplevelsene. Westfield er en engelsk produsent av sportsbiler som spesialiserer seg på kopier av Lotus 7. I tillegg lager de sine egne, og mer ekstreme banebiler.

Dette er deres iRacer. Den er en elektrisk modifisering av en Lotus 7 (vi håper å få se en vanlig Westfield med dette karosseriet). Bilen skal gå i en tiltenkt racingserie for elektriske biler.

Men så var det det med lyden da. Lydløse racebiler...? Vi vet ikke helt vi!?!

Full oversikt fra Geneve - her får du alle nyhetene samlet