Topp 3: vrengte bakruter

Her kommer topp 3-lista over de rareste bakrutene bilverdenen har sett.

Når det gjøres riktig, er bildesign et ekstremt vanskelig yrke. Du må være litt ingeniør, litt kunstner og litt oppfinner. Kombinerer du disse tre delene, kan fantastiske ting skje og like fantastiske biler bli skapt. Hvis du derimot ikke klarer det, kan resultatet bli noe helt annet – som på de tre bilene nedenfor.

1) Citroën Ami

Citroen-Ami
Citroen-Ami

Den mest overdrevet vrengte bakruta i historien. Pennestrøket som måtte til for å tegne noe slikt, må ha vært forårsaket av et gigantisk nyseanfall eller stoffer som står på forbudtlista til både dopingjegere og politiet.

Les også: Verdens fem kuleste eksosrør

2) Mercury Monterey

Mercury-Monterey-599
Mercury-Monterey-599

En ellers velskapt amerikaner som liksom fikk utseendet kuttet vekk av et avantgardistisk pennestrøk. Breezaway-bakruta ble aldri noen suksess. Synd for dem som liker at ting er annerledes; godt for dem som har estetisk sans.

Les også: De kuleste Saabene

3) Ford Anglia

Ford-Anglia-Creative-Common
  (Foto: Creative Commons/Nathan Bittinger)
Ford-Anglia-Creative-Common (Foto: Creative Commons/Nathan Bittinger)

I Norge er Ford Anglia den helt klart mest kjente bilen med vrengt bakrute. Så hvorfor bare nummer tre på lista? Vel, i motsetningen til det franske nyseanfallet eller den amerikanske andungen, er bakruta på Angliaen faktisk kul. Den passer. Og det blir liksom litt feil at feil blir riktig, liksom?! Hva synes du?

Citroen Ami
Citroen Ami
Mercury Monterey 599
Mercury Monterey 599
Mercury Monterey tegning
Mercury Monterey tegning
Ford Anglia Creative Common  (Foto: Creative Commons/Nathan Bittinger)
Ford Anglia Creative Common (Foto: Creative Commons/Nathan Bittinger)