Topp 3: Jentenes favorittbiler

Tror du de velger annerledes enn gutta? Svaret er ja!

Dette er favorittene når kvinner skal kjøpe nybil. Fra venstre VW Golf, Toyota Auris og Toyota Yaris.
Dette er favorittene når kvinner skal kjøpe nybil. Fra venstre VW Golf, Toyota Auris og Toyota Yaris.

At det er forskjell mellom kjønnene – det merkes også på hvilke biler vi velger.

Begreper som "jentebil" og "konebil" er kanskje negativt ladet for mange. Men det er likevel ikke til å komme fra at jenter og koner velger annerledes enn gutter og ektemenn når de skal kjøpe nybil.


Kvinneandel

Avisen VG har hentet ut statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, basert på registreringstallene for årets fem første måneder.

Utgangspunktet er registrerte privatbiler på kvinner og menn, her er det for øvrig en kvinneandel på 17,8 prosent.

LES OGSÅ: SUV med høy kvinneandel

Tredje generasjon

At mange kvinner velger små biler, får vi igjen bekreftet her. Helt til topps på "jentetoppen" går nemlig lille Toyota Yaris.

Den er nå inne i sin tredje generasjon og har hatt høy andel av kvinnelige kjøpere helt siden den kom på markedet første gang.


Yaris Hybrid – den snilleste jenta i klassen?

Stor forskjell

Her er det også interessant å merke seg stor forskjell mellom kjønnene. Hos menn er Yaris nemlig bare på 18. plass.

Nummer to hos jentene er – kanskje ikke helt overraskende – Volkswagen Golf, som er Norges suverent mest solgte bil. Tredjeplassen hos damene tas så av en annen ganske kompakt bil, nemlig Toyota Auris. Den har kommet i ny utgave i år og har kraftig medvind i salget.


Gjennomført fornuftig

– Min erfaring etter mange år i bilbransjen er at mange kvinner nok har et litt mer rasjonelt forhold til bilvalg enn det menn har. De lar seg nok heller ikke så lett rive med av ett eller annet man bare MÅ ha, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

– Denne topp 3-lista er jo gjennomført fornuftig, og særlig Yaris har jo vært en kvinnefavoritt i mange år. En annen bil vi gjerne forbinder med høy kvinneandel er VW Polo, men der er nok myten sterkere enn realiteten. Den finner vi nemlig ikke høyere enn på 11. plass blant det kvinnene velger, sier Benny.

LES OGSÅ: Samboeren har begynt å glede seg til bilturene

Kjøper små biler

– Men jentene kjøper fortsatt små biler?

– Ja, jevnt over gjør de det. Det har nok mange årsaker, en ganske vesentlig en er at familien gjerne har en større bil som er registrert på mannen. Da er det naturlig å velge en mindre bil som nummer to.

– Stor stasjonsvogn og SUV er nok også fortsatt litt "guttegreie", selv om det begynner å jevne seg ut her, avslutter Benny.

Broom-leserne forteller: Dette kjører jentene