Topp 3: De tregeste nybilene du kan kjøpe

Her er bilene for deg som virkelig har god tid.

Nei   det går ikke akkurat unna hvis du velger en av disse bilene.
Nei det går ikke akkurat unna hvis du velger en av disse bilene.

– Hvor lang tid bruker den på 0–100 km/t?

Det spørsmålet har nok blitt stilt noen milliarder ganger i samtaler bilinteresserte imellom. For mange kanskje ikke blant de viktigste kriteriene når det gjelder – for andre igjen helt avgjørende. Og jo lavere tall, jo bedre!

Nye personbiler

Men hva om dette ikke spiller noen rolle overhodet? Vi har tatt et lite dykk ned i tallmaterialet hos Opplysningsrådet for Veitrafikken med helt motsatt fokus, nemlig å finne ut hvilke biler som bruker lengst tid på 0–100 km/t.

Vi snakker altså nye personbiler. Og vinneren er helt suveren:

LES OGSÅ: Er dette den mest harry SUV-en?

22 sekunder!

Hvis du går hen og kjøper en ny Renault Kangoo ZE bør du nemlig ha svært god tid – og ikke bekymre deg nevneverdig om de rundt deg i trafikken kanskje synes det går vel sakte med deg.

Den bilen bruker nemlig hele 22 sekunder fra 0 til 100 km/t! Nå hører det med til historien at vi snakker elbil her – og at den både har digert lasterom og plass til fem.

LES OGSÅ: 100 hestekrefter ekstra? Ikke noe problem!

Snegler seg inn

På andreplass finner vi imidlertid en bil som bruker bensin. Der snegler nemlig Opel Corsa seg inn, her med 1-liters bensinmotor på 65 hestekrefter.

Den bruker hele 18,2 sekunder på øvelsen opp til 100 km/t. Og det er heller ikke en bil å ligge i venstrefila på Autobahn med. Toppfarten er nemlig ikke på mer enn 155 km/t.

LES OGSÅ: Han vant superbil – og krasjet den etter noen timer

Ikke til råkjøring

Du skal også ha god tid hvis du kjøper deg en Suzuki Jimny med automatgir. Dette er en utmerket terrengbil, men til råkjøring egner den seg ikke spesielt godt.

17,2 sekunder bruker den på 0–100 km/t, og det til tross for at vi her snakker 1,3-liters motor med "hele" 84 hestekrefter. Toppfarten er heller ikke egnet til å skremme noen: Bare 140 km/t.

Blir frakjørt

Hva så hvis du er litt mer utålmodig? Jo, rett bak disse følger Suzuki Alto GL med automatgir. Her snakker vi 1-liters motor, denne har 68 hestekrefter. Og med den innabords bruker den 17 sekunder på 0–100 km/t.

Bitte litt fortere går det hos dette trekløveret: Ford Fiesta 1,0 Trend, Smart ForTwo og Skoda Fabia 1,2 Active.

De blir alle klokket inn til 16 sekunder. Riktig så heftig sammenlignet med Renault Kangoo ZE – men du må nok regne med å bli frakjørt av det meste annet på veiene om du velger en av disse også.

"Litt" annerledes: Denne gjør 0–100 km/t på 3,1 sekunder!