Topp 3: De rimeligste bilene med automatgir

Stramt budsjett og ikke lyst til å gire selv? Sjekk disse!

Nei, det trenger slett ikke koste en liten formue for nybil med automatgir. Se bare hva vi har funnet her!
Nei, det trenger slett ikke koste en liten formue for nybil med automatgir. Se bare hva vi har funnet her!

Automatgir var i mange år noe som var forbeholdt store og dyre biler.

Ja, her hjemme i Norge ble det av mange lenge betraktet som en ganske meningsløs – og fryktelig kostbar – luksus.

Del med Facebook-vennene dine

Dykket ned i tallene

Akkurat det har forandret seg. Nå er det automatgir som gjelder på svært mange bilmodeller, men fortsatt er slik at det gjerne er de dyrere bilene som selges med automatgir, kontra manuell girkasse.

Men hva om du vil bruke lite penger på nybilen, men likevel vil ha automat?

Vi har dykket ned i tallmaterialet til Opplysningsrådet for Veitrafikken og sett nærmere på dette: Hva er de billigste nybilene med automat du kan kjøpe i Norge i dag?

LES OGSÅ: Denne var Norges billigste – men bare for en stund

Tar sin tid

Vinneren kommer fra Tsjekkia – og da snakker vi altså om en Skoda. For 137.400 kroner kan du bli eier av en Skoda Citigo 1,0 Ambition med automatgir.

Dette er Skoda-utgaven av VW Up! Bilen er utstyrt med en 1-liters motor på 60 hestekrefter.

Og automat går det ikke akkurat styggfort fra 0 til 100 km/t. Nei, her er det bare å lene seg tilbake og leve med at den øvelsen tar 15,3 sekunder.

Les mer om Citigo – klikk her:

Fransk andreplass

På andreplass finner vi en gammel traver innenfor kategorien liten og billig bil. Vi snakker om Peugeot 107, som er et ledd i et samarbeidsprosjekt mellom PSA Peugeot Citroën og Toyota.

107 Active 1,0 heter modellen, prisen er 145.900 kroner og som navnet røper: Også har snakker vi 1-liters bensinmotor, denne har 68 hestekrefter. De kan vel ikke akkurat beskrives som råspreke (de heller), men det er i alle fall nok til å kjøre fra Skoda Citigo. Peugeoten bruker 14 sekunder blank på 0–100 km/t.

LES OGSÅ: Peugeot 107 holder seg godt i pris

79 kroner mer

Hvis du er villig til å bla opp 79 (!) kroner mer, kan du sikre deg Nissan Micra 1,2 Visia CVT. Den koster altså fra 145.979 kroner, og her er vi oppe i svimlende 80 hestekrefter fra en 1,2-liter.

Men tross både større motorvolum og flere hestekrefter, må den faktisk se seg så vidt frakjørt av Peugeoten.

Her tar det nemlig 14,5 sekunder å komme seg fra 0–100 km/t.

Denne får du ikke til å se mange menn i – les testen av Micra her

Nykommer

Videre på lista over billige biler med automat, følger Citroën C1, som er trillingbroren til Peugeot 107. For 147.900 kroner får du den i 1,0 WMG Nordic Edition.

På femteplass følger så tredjemann i denne modellfamilien, nemlig Toyota Aygo. Aygo 1,0 MultiMode er priset til 150.500 kroner. Like over dette igjen finner vi nykommeren Mitsubishi Space Star. Den får du i 1,2-liters Intense-utgave til 151.400 kroner.

Gammel og dyr

Og lurer du på hvordan det ser ut i den helt andre enden av skalaen, kan vi naturligvis opplyse det om det også.

Den aller dyreste nybilene du kan kjøpe med automat i Norge akkurat nå er en gammel traver: Nemlig Mercedes Geländewagen G65 AMG. Den koster solide 3.916.000 kroner!

Og bare for ordens skyld: Med 6-liters V12 på 612 hestekrefter under panseret, feier denne mursteinen av en bil fra stillestående til 100 km/t på bare 5,3 sekunder!

Hvis du skal ha superdyr bil, men helst vil snobbe ned litt i nabolaget, ja, da er det et utmerket valg. Her det nok mange som like godt kan tro du har kjøpt ti år gammel bruktbil - som splitter ny millionbil.

LES OGSÅ: Geländewagen er bilen som nekter å dø