Topp 20: Norges mest populære bruktbiler

Skal du selge en av disse, er mulighetene gode.

Det er premiummerkene som er de mest populære bruktbilene - nemlig BMW 3-serie, 5-serie og Mercedes E-klasse. Se hvilke andre modeller som utgjør Topp 20-lista. Er din bil med?
Det er premiummerkene som er de mest populære bruktbilene - nemlig BMW 3-serie, 5-serie og Mercedes E-klasse. Se hvilke andre modeller som utgjør Topp 20-lista. Er din bil med?

Norges desidert største markedsplass for bruktbil, finn.no, har til enhver tid mellom 55.000 og 65.000 bruktbiler til salgs. Og her er det mye å velge mellom. Faktisk er det nesten 1.000 forskjellige modeller! 

Men de fleste har en ganske klar formening om hva de er ute etter, når de går på leting etter delebil, familiebil, sportsbil, veteranbil eller luksusbil. 

Vi har fått tilgang på en del svært interessante tall – nemlig hvilke modeller som er aller mest ettersøkt blant brukerne på finn.no. Det er overraskende store forskjeller på hva som selger best på nybilmarkedet, og hva som er mest ettertraktet som bruktbil...

På topp finner vi...

Norges aller mest populære bruktbil så langt i 2015 er BMW 3-serie. Og denne modellen har ikke figurert på Topp 20-lista for nybiler siden september i fjor!

Men det er tydelig at mange ønsker å sikre seg tysk premiumbil når den har falt litt i pris.

3-serien kan være et fint kompromiss mellom sportslighet og familiebil. Kjøreegenskapene er hvasse, samtidig som du får bra med plass om du velger sedan eller stasjonsvogn.

Kjøpe bruktbil? På Brooms bruktbilskole får du masse nyttig informasjon

Mange valgmuligheter

Siden 1. januar har det vært over 10 millioner søk på denne modellen på finn.no. 

– Noe av grunnen til at denne er så populær, er at den kommer i så mange ulike varianter, og fordi den har vært med så lenge at du får den i alle mulig prisklasser. Her kan du velge mellom cabriolet, coupe, sedan, stasjonsvogn – med både store og små bensin- og dieselmotorer – og med eller uten firehjulsdrift, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

I skrivende stund ligger det 1.542 BMW 3-serie til salgs – og prisene varierer fra 6.000 til 829.000 kroner.

Les også: Topp 10: Slik blir bruktbilhandelen en katastrofe

Mer BMW

På andreplass finner vi også en bil som det er lenge siden har vært veldig aktuell på nybilmarkedet. Og også dette er en BMW – nemlig 5-serie. Litt større og mer romslig enn 3-serien, men fortsatt sportslig både å se på og kjøre.

5-serien har også vært med oss lenge, og de eldste som ligger til salgs er fra 1976.

Det ligger i skrivende stund 1.367 av disse til salgs – og prisene strekker seg til 1 million kroner for den dyreste.

Mercedes 

At premium er høyt på prioriteringslista til bruktbil-handlende nordmenn, blir enda klarere når vi ser på tredje modell på lista. Det er nemlig Mercedes E-klasse.

Det er jo en av hovedkonkurrentene til nettopp BMW 5-serie.

Også her er utvalget rikt. De eldste modellene som ligger ute er fra 1969, og totalt er det rundt 1.300 eksemplarer å velge mellom.

Prisene varierer fra noen tusenlapper til knappe 1,2 millioner kroner.

Les også: Bruktbilkjøperne blir svindlet

Over 2.2000 til salgs!

Da har vi med andre ord gjort oss ferdige med Topp 3-lista, uten at vi har med oss det som hvert eneste år er Norges mest solgte nybil – nemlig VW Golf.

Men den kommer inn på en sterk fjerdeplass når det gjelder bruktbil-søk. 

Dette er trolig den modellen det finnes aller flest av til enhver tid på finn.no. I skrivende stund er det over 2.200 eksemplarer å velge mellom. Det er med andre ord mye som tilsier at selv om det er mange som søker etter denne modellen, så er det likevel kjøpers marked.

Ingen elbil på Topp 10-lista

Videre på listen kommer VW Passat, Audi A4, Audi A6, Mercedes C-klasse, Volvo V70 og VW Transporter. 

Dermed har vi en Topp 10-liste som er helt fri for elbiler, faktisk. Men like bak disse kommer den første – og det er neppe noen stor overraskelse at det er Tesla Model S.

I faktaboksen kan du se hvilke modeller som utgjør hele listen over de 20 mest populære bruktbilene.

Les også: Trimmet bilen - nå blir du tatt