Topp 10: Ville du hatt disse på bilen din?

Felger som skiller seg ut på verdens største bilmesse.

På bilmesse er det også duket for en del sprekt delgdesign - her er noen av de vi la merke til...
På bilmesse er det også duket for en del sprekt delgdesign - her er noen av de vi la merke til...

I forbindelse med verdens største bilmesse i Paris akkurat nå, vises det fram masse lekre, nye bilmodeller. Mange av disse forteller noe om hvilke designretning produsentene ser for seg i tiden framover.

Men det finnes saktens noen ganske heftig felger å se på også - og om ikke alle er like realistiske, er det tydelig at kreativiteten er god på dette området også.

Vi har plukket ut 10 felger som vi synes merket seg ut på messen.

 

1. Lamborghini: Stilig

Der designet på konseptbilen Asterion LPI kanskje er litt nedonet med tanke på andre Lamborghinier, har den hybride superbilen helt klart felger som skiller seg ut.

At de er velvoksne og brede er en selvfølge - men disse har i tillegg et intrikat mønster og ser både elegante og stilrene ut. Bare å ta seg tid til å nyte ...

Les også: Felger: Stor, større STØRST

2. Peugeot: Stort

På konseptbiler, der en ikke trenger å tenke så mye på praktisk bruk, er det ofte noen voldsomme felger. På det heftige konseptbilen Quatrz - som skal være en off road-bil - var det montert intet mindre enn 23" felger. Det kan gi selv de hardeste stylinga-gutta i gata alvorlige mindreverdighetskomplekser.

Felgene utstråler ikke akkurat off road-egenskaper - men det ser jo greit tøft ut ...

 

3. Maserati: Lekkert

En av de lekreste konseptbilene som er utstilt er det ikke overraskende Maserati som står for. Deres Alfieri Concept kan få det til å koke i blodet til hvem som helst - og felgene har sitt helt klare særpreg de også.

Hvor mange andre bruker det som ser ut som blå wire på felgene? Utradisjonelt - men lekkert!

 

4. Toyota: Muskuløst

Messens kanskje mest banebrytende felger er det Toyota som står for. Deres konseptbil - C-HR - skal vise hva Toyota tenker om en framtidig crossover-modell.

Både bilen og felgene ser barske ut - og det er jo lov å håpe at litt av galskapen i konseptet blir med videre i produksjonsmodellen. Men hvis felgene blir slik, så skal du følge godt med på fortauskanten når du parkerer.

Se video: Synd disse felgene ikke var i Paris?

5. Citroën: Rent

Franskmennene satset hardt på Cactus-modellen i forbindelse med bilmessen på hjemmebane. Og blant modellene som fikk mye oppmerksomhet var konseptbilen Cactus Airflow 2L, som kan kjøre på ren luft!

Felgene er også litt utenom det vanlige - men veldig i tråd med det rene designet ellers på bilen...

 

6. Jeep: Skinnende

Jeep var på plass med sin Grand Chreokee i verstingutgave. Og en slik bil får naturligvis store, mørke kromfelger.

Krom er altså fortsatt på moten "over there" - og om ikke felgene skiller seg spesielt ut, er det i alle fall et tydelig tegn på de forskjellige trendene mellom USA og Europa.

 

7. Citroen: Bulende

Divine er konseptbilen som oser luksus og status - og med de utradisjonelle dørene åpne ser den rimelig spektakulær ut.

Felgene står såvisst ikke tilbake for resten av bilen - her er det massevis av infløkte eiker. Dette kanskje de felgene vi MINST ville rengjort etter en langtur på norsk slapseføre ... Og igjen: Se opp for kantstein!

Se video: Denne BMWen har lysende felger

8. Nissan: Hard core

På messen var naturligvis Nissan representert - og de hadde med seg verstingvarianten av verstingbilen GT-R. Nemlig GT-R Nismo.

Så mye mer hard core enn dette blir det ille. Ikke noe jåleri eller juggel her nei - bare helt sorte felger med seks eiker. Funksjonelt og enkelt.

 

9. Mitsubishi: Kreativt

En av bilene som vi likte godt designet på, var Mitsubishi Outlander-konseptet. Den hadde også litt pesielle felger - som nærmest ser ut som de mangler den midterste delen.

I realiteten er imidlertid de åtte, kantede eikene lagt litt i vinkel og møtes på midten i et rotormønster. Tøft og originalt.

 

10: Peugeot: Blankt 

Peugeot hadde flere konseptbiler - blant annet den store sedanen Exalt. Montert på denne var noen velvoksne og felger med et slags edderkoppp-mønster i de splittede, fem eikene.

Særlig imponerende var de bakre, dype felgene. Kanskje ikke ideelt å kjøre rundt med på brostein eller en typisk norsk motorvei (de to er jo mye det samme) - men det ser bra ut på podiet.

 

Bonus: Volvo / ItalDesign: Klassisk

Vi måtte nesten ta med et par gamle kjenninger på liste også. Nemlig Volvo sin 2-serie og en ItalDesign Boomerang. Ikke svære greiene - de ser nesten merkverdig små ut sammenlignet med dagens "monsterfelger". Men tøft likevel ...

Les også: Du kan skreddersy felgene dine