Topp 10: Politibiler du IKKE kjører fra.

Dukker en av disse opp i bakspeilet, er det bare å blinke pent inn til siden og stoppe.

MB CLS brabus_rocket_cop_ca
MB CLS brabus_rocket_cop_ca

Nei da, politibil behøver ikke være synonymt med svart Volvo, eller hvit Ford Mondeo stasjonsvogn. Noen politifolk har det trolig litt morsommere på jobben enn sine norske kolleger. Se bare på bilene politiet i andre land kjører rundt i!

Så hvis du jobber i UP og til daglig sliter med en overlesset VW Passat med 2-liter diesel – ja, så bør du kanskje ikke lese videre ... Jeg frykter at tøffe bilkrav og nye streiker fort kan bli resultatet, hvis du ser hvor morsomt dine utenlandske kolleger har det på jobb ...

Og skulle en av disse dukke opp i bakspeilet med sirener og blålys, så er det vel bare å svinge pent inn til siden. Du kjører neppe i fra noen av disse...

Lamborghini Gallardo

lamborghini_Gallardo_cop_ca
lamborghini_Gallardo_cop_ca


Hvem andre enn Italierene kan finne på å bruke en Lamborghini Gallardo som politibil? Dette burde holde i massevis for å hanke inn småskurker på Vespaer og Fiat 500-er!

Under motorlokket finner du en V10 motor. Gallardo kom i 2004 og er så langt Lamborghinis mest produserte modell.

Les også: Her ender super-politibilen


Porsche 997

porsche_997-cop_car[1]
porsche_997-cop_car[1]


Dette er noe annet enn den halvdaue balje av en BMW 7-serie som 70-talls helten Derrick kjørte rundt i. Polizei-Porscha på bildet er et TechArt-preppet 997. Hva som finnes under motorlokket vet jeg ikke – for de leverte forskjellige tunig-kit til 997-modellen.

TechArt bød også på oppgraderte understell og annen styling enn hva bilen kom med originalt. Selvfølgelig for å oppgradere de allerede gode kjøre egenskapene ytterligere. Sjekk også luftinntaket på bakspoileren over bakskjermen.

Sjekk ut Porsche i vår bruktbilguide, her:


Chevrolet Corvette Z06

corvette_police_car[1]
corvette_police_car[1]


Nei da, ikke alle poliser i USA kjører svære Ford sedaner. På et og annet kammer har de klart å grine seg til noe litt grommere. Slik som her i Bloomfield Hills.

Dette er en Chevrolet Corvette Z06, med grom LS6, V8-er på 405 hk under det lange panseret, så klart. Z06-modellen optimalisert utgave av den vanlige Corvetten. Z06-varianten finnes både i C5 og C6 utgavene. Bilen på bildene er en C5. Det vil si produsert mellom 1997 og 2004, da C6 overtok.

Se bildene fra Brooms amcar-treff, her:


BMW M3

bmw_m3_police_car[1]
bmw_m3_police_car[1]


BMW 3-serie er vel ikke så fett, tenker du kanskje? Ta en titt til. Dette er en M3! Det er politiet i Nederland som bruker denne når de skal fakke folk som har røyket sokkene sine – eller noe annet morsomt ...

Visste du forresten at det i år er 25 år siden den første M3 (E30) kom? Bilen på bildene er en 2008-modell E92. Motoren er en V8 på 4-liter, og den gjør 0–100 på 4,7 sekunder – hvis du gjør alt riktig.

Les mer om BMW i vår nybilguide, her:


Nissan Skyline

nissan_skyline_gtr_police_c
nissan_skyline_gtr_police_c


Om denne kommer fra Kina eller Japan er jeg ikke sikker på. Jeg klarer ikke se forskjellen på de mystiske tegnene ... men jeg gjetter på Japan! Og bilen kjenner jeg i alle fall! Det er en Nissan Skyline R 34 GTR. Femte generasjon som ble produsert mellom 1999 og 2002. Motoren er en 2,5-liter som yter 276 hk, takket være blant annet være twin-turbo. Bilen har også firehjulstrekk.

Jeg kan ikke la være å undre meg over bug-shield-en midt på panseret. Skal den bare fange mygg og fluer – eller har jeg misforstått helt?

Sjekk ut en helt annen, kul Nissan her:


Lamborghini Murciélago

lamborghini_muciellago-lond
lamborghini_muciellago-lond


De få gangene jeg har kjørt bil i London har det bare vært kø, og snittfarten har vel ligget på rundt 13 km/t ...

Uansett så har London-politiet sett behovet for noe som går litt fortere, og handlet inn en Lamborghini Murciélago. Men i rushtrafikken løper du lett ifra denne, selv om motoren er en V12 på 6,2-liter og 580 hk. Visste du at navnet Murciélago stammer fra en okse som overlevde 24 sverdhogg i en tyrefekterkamp i 1879?

Les vår Murciélago-test, her:


Ferrari Scaglietti

ferrari_scagietti-police_ca
ferrari_scagietti-police_ca


Spesialbygde Ferrari 612 Scaglietti ble innhandlet av det engelske politiet i 2007. Under panseret finner du en 5,7-liter V12 motor på 530 hk.

Den gjør 0–100 på 4,3 sekunder og har en toppfart på 315 km/t. Du bør med andre ord ha noe annet enn en Ford Transit om du har tenkt å kjøre ifra denne ...

Sjekk ut: Kjells Ferrari 456 GT:


Lotus Exige

lotus_exige_cop_car[1]
lotus_exige_cop_car[1]


Exige er en coupe-versjon av Lotis Elise. En liten og kjapp sak. Motoren er av alle ting et samarbeid mellom Toyota og Yamaha – den er på 1,8-liter og yter 193 hk. Nok til å sende den lille bilen fra 0–100 km/t på bare 4,8 sekunder.

Dette er også en Lotus:


Mercedes / Brabus CLS Rocket

MB-CLS-brabus_rocket_cop_ca
MB-CLS-brabus_rocket_cop_ca

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg sliter litt med designet på CLS, men i denne Polizei-utgaven er den grisetøff!

Tøft er også det som finnes under panseret her: V12-motor på 6,3 liter og doble turboer skulle sørge for anstendig framdrift. 0–100 km/t tar 4 sekunder, og 0–300 km/t – NEI ikke 200 – tar 29,5 sekunder. Vi snakker fortsatt om en firedørs Mercedes med automatgir ... Bilen patruljerer den tyske autobahn.

Les vår Mercedes SLS AMG-test her:


Dodge Viper

Dodge-Viper-south_carolina_
Dodge-Viper-south_carolina_

Dodge Viper kom allerede i 1992, og ble stadig oppgradert underveis. Viper finnes i tre generasjon. Aller barskest er SRT-10, og med en V10-motor på 8,3-liter og 504 hk under det enorme panseret.

Nå lages ikke denne superbilen mer, men vi håper jo så klart på en etterfølger. Bilen på bildene tjenestegjør i South Carolina USA – trolig med en ganske så stolt sheriff bak rattet ...

Dette er den siste Dodge Viper:

Hvilken synes DU var tøffest? Skriv inn i kommentarfeltet under: