Topp 10: De mest pålitelige bilene

Ny undersøkelse - vi tror du blir overrasket.

3 i en
3 i en

Tidene er i ferd med å forandre seg. De siste par årtiene har det med veldig få unntak vært japanske biler som dominert toppen av listene med de mest pålitelige bilene, men en ny statistikk utarbeidet av britiske Fleet News viser at denne trenden er i ferd med å snu.

Denne statistikken viser nemlig at de tyske bilmerkene har gått forbi de japanske når det kommer til pålitelighet. Hele seks modeller er tyske på topp 10-listen.

Denne årlige undersøkelsen henter inn tallmateriale fra de 50 største leasingselskapene i Storbritannia, og baseres på mer enn 1,2 millioner firmabiler. Undersøkelsen er med det den største i sitt slag i Storbritannia.

God pekepinn

- Selv om dette tallmaterialet er for firmabiler, så er det all grunn til å tro at forskjellene i forhold til privatbruk er små. Det sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Hva er forskjellene på en firmabil og en privatbil?

Benny Christensen er Brooms bilekspert.
Benny Christensen er Brooms bilekspert.
- En del firmabiler har nok en god del mer langkjøring, det kan slå ut begge veier på en slik statistikk. Langkjøring er generelt sett bedre for bilen, men på den annen side løper kilometerne fortere på.

- En annen ting er at firmabiler ofte er moderat utstyrt – de har som oftest ikke den største motoren og er ofte heller ikke nedlesset med kostbart utstyr som det ofte blir feil på.

Del med Facebook-vennene dine

- Et annet moment som er verdt å merke seg er at ikke alle modeller her er representert heller. Men jeg mener allikevel at dette er en god pekepinn på hva du bør vurdere om du går med tanker om å fornye bilen, sier Benny.

Ikke overraskende

- Overrasker dette resultatet deg?

- Nei, det gjør egentlig ikke det. Dette har jeg nesten ventet på. Vi vet at flere av de store tyske produsentene har jobbet knallhardt med kvalitet etter at mange av dem rundt årtusenskiftet slet med ujevn kvalitet. Nå høster de fortjente resultater av den jobben.

- Dessuten er det jo hyggelig å for en gangs skyld se noe annet enn Lexus, Honda og Toyota på topp, legger han til. Men for all del – det er absolutt gamle kjenninger på listen også...

- Det er all grunn til å gratulere BMW med seieren har. 3-serie går helt til topps fulgt av Honda Accord og VW Golf. BMW har også 5-serie inne på listen – og til sammen stikker de av med seieren over mest pålitelige bilprodusent også, forklarer Benny.

Dette er topp 10-listen:


1. BMW 3-serie

BMW 3-serie
BMW 3-serie

Vi gratulerer BMW 3-serie med seieren! Dette er en populær bil også i Norge, og ikke bare på firmabilmarkedet, men også på privatmarkedet. Dette er BMWs klart mest solgte modell. Svært gode kjøreegenskaper, spreke, men allikevel drivstoffgjerrige motorer og en unik kombinasjon av sporty og komfortable egenskaper gjør denne attraktiv.

Les vår test av 3-serie her:

2. Honda Accord

Honda Accord 2011
Honda Accord 2011

At andreplassen tilfaller Honda er ikke noen stor ”bombe”. Bilene er legendarisk gode. Honda hadde ambisjoner om å bli Japans svar på BMW, men har vel ikke helt lyktes med det. Dessverre er salget av Accord bedrøvelig lavt i Norge, på bruktbilmarkedet kan du gjøre gode kjøp.


3. VW Golf

VW Golf GTI, 2010
VW Golf GTI, 2010

VW Golf er Norges suverent mest solgte bil i år. Etter at den første kom for 35 år siden har den etter hvert vokst seg såpass stor at den faktisk kan brukes som familiebil. Få biler kan by på et så bredt mangfold som nettopp VW Golf. Mange utstyrsvarianter, mange motoralternativer, 3 eller 5 dører, stasjonsvogn, cabriolet, den litt høyere Pluss-utgaven og ikke minst mulighet for firehjulstrekk er helt klart faktorer som gjør at denne selger så godt.

Dette er bilene de fleste kjøpte i oktober:


4. Audi A3

Audi A3 Sportback, 2011
Audi A3 Sportback, 2011

Audi A3 var på mange måter den første litt mindre premiumbilen da den kom 1996. Det er absolutt en modell som man har lyktes med. Sportback utgaven byr i tillegg på relativt god plass, tross kompakte ytre mål. Mange utstyrsvarianter og godt utvalg i både bensin- og dieselmotorer trekker også opp.

5. Toyota Avensis

Toyota Avensis stv. 2009
Toyota Avensis stv. 2009

Toyota Avensis er også en slager i firmabilmarkedet her hjemme. Dette er en av de ”faste” på en liste som dette, og sikrer et forutsigbart og billig bilhold, samtidig som den er både romslig og velkjørende. Når den gjelder status derimot, når den ikke opp mot verken BMW eller Audi.

Del med Facebook-vennene dine

SUV med lite feil og problemer: Her er de 10 beste:


Her er resten av topp 10-listen:


Plassering: Bilmerke : Modell:
6. Nissan Qashqai
7. Volkswagen Passat
8. Audi A4
9. Mazda 6
10. BMW 5-serie


Les også: Gamle og gode - her er de gamle bruktbilene med minst feil