Top Gear-legende i ny alvorlig ulykke

Falt av motorsykkelen under filming i Afrika.

Richard Hammond (til venstre) har vært i en ny ulykke, 11 år etter at han svevet mellom liv og død etter en dramatisk krasj.  Foto: Scanpix
Richard Hammond (til venstre) har vært i en ny ulykke, 11 år etter at han svevet mellom liv og død etter en dramatisk krasj.  Foto: Scanpix

For 11 år siden svevet han mellom liv og død etter en alvorlig ulykke under innspillingen av en Top Gear-episode.

Nå har det gått galt igjen for Richard Hammond (47).

Han og medprogramlederne Jeremy Clarkson og James May er akkurat nå i Mozambique, der de filmer innslag til sitt nye TV-show The Grand Tour.

Foreløpig har det ikke kommet ut mye informasjon om ulykken, men Hammond skal ha veltet med motorsykkel, og fått betydelige hodeskader.

Øde del av Mozambique

Ifølge engelske The Sun, skal Hammond ha blitt slått bevisstløs av veltet.

Til avisen sier Jeremy Clarkson følgende:

– Han skadet seg temmelig stygt.

Ulykken skal ha skjedd i en øde del av Mozambique, langt fra nærmeste sykehus. På spørsmål om Hammond har blitt fraktet til sykehus, sier Clarkson dette til The Sun:

– Vi bruker ikke sykehus!

The Grand Tour ble til etter at James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond alle sluttet i BBC og Top Gear. 
The Grand Tour ble til etter at James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond alle sluttet i BBC og Top Gear. 

Top Gear innrømmer juks

Krasjet i 450 km/t

Her hører det nok også med til saken at The Grand Tour helt sikkert har med seg medisinsk kyndig personell når de er ute på opptak som dette. De tre programlederne er kjent for å pushe grensene og droppe sikkerhetsnett. Mye skjer også spontant underveis, da må man være forberedt på det meste.

Det er foreløpig ikke kjent om Hammond brukte hjelm under opptaket.

Forrige gang Hammond var i en alvorlig ulykke, var tilbake i 2006. Da krasjet han en høyhastighetsbil med jetmotor, i nærmere 450 km/t.

Hammond kom fra det hele i live, men med omfattende skader. Top Gear ble utsatt på ubestemt tid etter krasjen, og både programledelsen og BBC fikk kritikk fordi man ikke tok sikkerheten tilstrekkelig på alvor.

Se video: Dette var første smakebit på The Grand Tour

Fortsetter der de slapp

Nå er altså Top Gear historie for Hammond og hans kompanjonger. Hammond og May valgte begge å si opp, etter at Jeremy Clarkson fikk sparken i BBC etter å ha slått til en produsent.

The Grand Tour går på nettkanalen Amazon Prime og har blitt en stor suksess.

Clarkson Hammond og May har fortsatt der de slapp i Top Gear, samtidig som de har fått enda større budsjetter og friere tøyler enn tidligere.

Clarkson: Dette er de 10 dårligste nybilene

Her går det unna, se video under: