Tom Einars Ford Ranchero GT

BILEN MIN: Samler på sjelden vare.

Tom's_Ranchero3
Tom's_Ranchero3

I spalten "Bilen Min" har broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin, eller sine egne biler, og litt om bilinteressen.

Denne gangen får vi møte Tom Einar som har en tøff amerikansk pickup.

Eier:Tom Einar Warlo

Alder: 37

Bosted: Nesbyen, Buskerud

Litt om meg selv: Samboer. Jobber i industrien, motorvarmere. Hatt interesse for bil i mange år. Fikk interesse for amcar som guttunge. Husker min første tur i en amerikansk bil,det var med en 1978-modell Ford Ranchero GT som min far hadde lånt av en kamerat. Det inntrykket sitter ennå, husker den bilen var så enorm i størrelse, og for ikke å glemme den gromme lyden av en stor V8'er, bilen hadde også doble eksosrør bak.

Min første bil var ikke en amerikaner, det var en 1976 Ford Granada med 2 liters motor. Hadde ikke den så lenge, måtte vike til fordel for Ranchero'en :-)!

Liker ellers det meste med motor og hjul, må ikke være amerikansk for at bilen eller en motorsykkel skal være fin da ;-)! Men aller helst bør det være gammelt :-)!

Les mer om Ford i Brooms ny- og bruktbilguide her

Mangler én bil

Tom Einar har pusset opp denne bilen, og har sans for biltypen. Med én bil til er samlingen komplett.

Tom's_Ranchero2
Tom's_Ranchero2

Bilen: 1979 Ford Ranchero GT.

Hvor lenge har du eid bilen: 15 år. Kjøpte den i 1995 ved Magnor.

Hva har du gjort med bilen: Jeg pusset den opp i 1997, den var da slitt i lakken,hadde rustflekker og småbulker. Fargen var matt rustbrun og så ikke fin ut. Fikk min far til å hjelpe meg med lakkering, fant en fin grønnfarge. Hadde samtidig ut motor og automat for en overhaling. Motoren overhalte jeg sjøl, automaten sendte jeg bort til et profesjonelt verksted.

Liker best med bilen: Den er komfortabel å kjøre ,er tung bil så den ligger godt på veien. Den er en hybrid å regne,du kan velge om du vil kjøre ved,flyttelass eller andre ting siden den har et stort lasteplan, eller bare bruke den som en personbil Den har komforten til en personbil og styrken til en pickup :-)!

Liker minst med bilen: Den kunne vært litt høyere under. Bilen har lang akselavstand, så det er lett å slå nedi om man er på en dårlig vei. Ikke en bil å ha i parkeringshus, ikke prøv det, det har jeg gjort :-)!

Beste opplevelse med bilen: Det må være den dagen jeg dro for å se på bilen. Var veldig spent på åssen den var,men det ble handel og turen hjem forløp seg uten problemer. Har også brukt bilen på en virkelig kald vinterdag i -31. Kjørte da over et fjell for å besøke noen venner i ei nabobygd. Bilen var god og stuevarm inni, ute var det -31. Det beste med turen var da jeg skulle hjem 3-4 timer etterpå utpå natten, da var det like kaldt,men bare vred om nøkkelen og det var fortsatt mye varme fra motoren som blåste inn i kupeen.

Framtidsplaner med bilen: Bilen skal pusses opp igjen, skal ha på den original farge ,som er "burnt Orange Glow". Da blir det en original GT med striper og det hele.

Drømmebil: Ford LTD II sedan. Jeg har både stasjonsvognutgaven av Ranchero + en Ranchero til, så med en sedan i boks er samlinga komplett :-).

Her kan du lese om Frode sin råtøffe Ford Sierra RS Cosworth

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten og stor, se info her

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Tom Einar om? Bruk kommentarfeltet under: