Denne Model X skal vises fram på SEMA. 
Denne Model X skal vises fram på SEMA. 

Tøffere Tesla enn naboen? Sjekk denne!

Debuterer nå i Las Vegas.

Det nærmer seg det store bilshowet SEMA i Las Vegas. Der finnes alt av selskaper som leverer tuning/styling/ettermarkedsdeler til bilhobbyen, og det betyr uhorvelige mengder med biler som skiller seg litt ut fra det vanlige trafikkbildet.

Et av disse selskapene er Unplugged Performance, som har spesialisert seg på tuning og styling av Tesla siden 2013. De leverer mange oppgraderinger til Teslas modeller, og har i hovedsak konsentrert seg om dekk og felger, samt spoilere foran og bak, og sideskjørtsett. De selger også en ny front for de gamle Model S, sånn at de ser ut som den faceliftede versjonen (den koster 2.995 dollar).

Vil nok vekke oppsikt

For SEMA har de slått seg sammen med dekkprodusenten Toyo Tire U.S.A. Corporation (den amerikanske avdelingen av den japanske dekkprodusenten). Resultatet er en mildt sagt ganske så iøynefallende Model X i superskarp oransje lakk, som nok vil vekke oppsikt med sitt lave og tøffe stuk.

Dette er den eneste av sitt slag i Norge

Den aktuelle bilen har fått en aeropakke fra Unplugged Performance, som blant annet innebærer en justerbar bakvinge i karbonfiber, samt et «Sports suspension kit» som gjør bilen lavere og stivere.

Siden det er en Model X P90D «Ludicrous Mode» anses kreftene å være mer enn nok, men bilen vil stoppe langt raskere enn originalt med karbonkjeramiske Brembo-bremser på plass. Hjulene består av Unplugged Performance UP-02 «Ultra Light» smidde felger og 285/35R22 Toyo Proxes ST II dekk fra Toyo.

Toyo med gigantisk stand

Unplugged Performance har kun lagt ut dette ene bildet på sin Facebook-side, slik at besøkende på SEMA kan få se den i all sin oransje prakt når showet starter. Men bildet viser tydelig at dette blir en Tesla utenom det vanlige.

Toyo vil ha en gigantisk stand på SEMA, med en utendørs utstilling hvor Ken Block vil være med sin «Hoonicorn V2» Ford Mustang. På hovedstanden inne vil man vise tre biler, Teslaen fra Unplugged Performance, en McLaren MP4-12C fra Diety Motorsports med Wide Body karosserikit, samt en Porsche 997 C2S fra IDL Design. I tillegg har man et Toyo Tires Treadpass område med nesten 30 ulike custombiler.

Nå skal Mercedes gjøre noe helt nytt